nieuws

Wereldhave levert vernieuwd winkelcentrum Maassluis op

Projectontwikkeling

Wereldhave heeft het gerenoveerde winkelcentrum Koningshoek in Maassluis officieel geopend. Het gerenoveerde complex van 24.000 m2 is genomineerd voor de NRW Jaarprijs 2018.

Wereldhave levert vernieuwd winkelcentrum Maassluis op
heropening winkelcentrum Koningshoek in Maassluis

Burgemeester Edo Haan van gemeente Maasssluis heeft het vernieuwde Koningshoek op 27 september officieel geopend. In 2015 is de eigenaar met de eerste werkzaamheden begonnen en in april 2018 is de renovatie afgerond. Koningshoek is volgens Wereldhave nu een open centrum met toepassing van veel natuurlijke materialen, frisse kleuren, glazen puien en een duidelijke routing. Ook zijn nieuwe passages met gemoderniseerde vloeren, verhoogde plafonds en nieuwe entrees, een nieuw verblijfsplein met kinderspeelplaats, een leesplein en nieuwe faciliteiten en installaties gerealiseerd.

Gedurende de renovatie is het winkelcentrum toegankelijk gebleven voor bezoekers. De renovatie van het winkelcentrum trok nieuwe ondernemers en formules zoals Action, Aldi, Doppio Espresso, Shoeby en Ter Stal. Daarnaast is een versstraat toegevoegd, is de Hema gestart met een nieuw foodconcept en vernieuwden een groot aantal ondernemers hun winkel. Pieter Polman, managing director van Wereldhave Nederland, noemt het vernieuwde winkelcentrum Koningshoek ‘een voorbeeld voor andere ontwikkelingsprojecten’.

In juni maakte NRW bekend dat het complex in de race is voor beste nieuwe of vernieuwde winkelcentrum van Nederland. Burgemeester Haan is trots dat Koningshoek is verkozen tot een van de vijf beste winkelcentra van Nederland. ‘Wereldhave heeft moed getoond door middenin de crisisjaren te kiezen voor een grote investering en te starten met de renovatie van winkelcentrum Koningshoek. Voor de inwoners van Maassluis is het vernieuwde winkelcentrum erg waardevol; het is een echte ontmoetingsplek waar zij dagelijks komen en de winkeliers persoonlijk kennen. Ook regionaal heeft Koningshoek een sterke aantrekkingskracht.’

Reageer op dit artikel