nieuws

Ontwikkeldeal CBRE GI en BN over WTC Amsterdam

Projectontwikkeling

CBRE Global Investors heeft overeenstemming bereikt met Ballast Nedam voor de uitbreiding en renovatie van het World Trade Center Amsterdam. Het totale project bestaat uit een uitbreiding van 32.000 m2 en een volledige renovatie van 17.000 m2.

Ontwikkeldeal CBRE GI en BN over WTC Amsterdam
Amsterdam WTC inclusief nieuwbouw

Dat bericht de vermogensbeheerder namens het CBRE Dutch Office Fund. ‘Er worden kantoren en voorzieningen toegevoegd volgens het huidige WTC-concept. Daarbij wordt een hoogwaardig voorzieningenniveau gecombineerd met de keuze voor gebruikers tussen vaste en flexibele kantoorwerkplekken op de netwerklocatie van Amsterdam voor bedrijven, instellingen, ondernemers en publiek’, aldus CBRE GI. In september 2017 werd de bouwteamovereenkomst al ondertekend.

Ballast Nedam is verantwoordelijk voor de realisatie van het project en werkt samen met technisch dienstverlener Unica voor de installaties onder aansturing van ABC Nova Real Estate Project Managers. Ballast Nedam start begin oktober met de eerste werkzaamheden waarna de uitbreiding in het tweede kwartaal van 2021 zal openen. Het project is ontworpen door PLP Architecture uit Londen in samenwerking met OZ Architects uit Amsterdam.

Na de oplevering van de uitbreiding zal het WTC uit tien torens bestaan, met in totaal bijna 160.000 m2 kantoorruimte. De uitbreiding voorziet in een variëteit aan gebouwvolumes waar zowel grote als kleine huurders op een uitstekende wijze worden voorzien in hun ruimtebehoefte met behoud van identiteit. De uitbreiding van het WTC zal ook dragen aan de duurzaamheidsdoelstellingen van het CBRE Dutch Office Fund.

De verhuur van de uitbreiding is al gestart. De eerste gesprekken over de huisvestingsmogelijkheden in het complex met potentiële huurders worden gevoerd. CBRE en Van Gool Elburg ondersteunen CBRE Global Investors bij de verhuur. De uitbreiding van WTC Amsterdam is een ontwikkeling van het CBRE Dutch Office Fund, een niet-beursgenoteerd vastgoedfonds van CBRE Global Investors. De verwachting is dat de extra ruimte snel is verhuurd vanwege het nijpende tekort aan hoogwaardige kantoorruimte en de aanstaande Brexit.

Reageer op dit artikel