nieuws

‘Kantorenmarkt Amsterdam kan Brexit-vraag niet aan’

Projectontwikkeling

De kantoren in Amsterdam zijn op. Met de verwachte extra Brexit-vraag vanaf 2019 dreigt Amsterdam nee te moeten verkopen aan (inter)nationale bedrijven. Meer nieuwbouw is daarom noodzakelijk.

‘Kantorenmarkt Amsterdam kan Brexit-vraag niet aan’
Eduard Schaepman, oprichter en directeur van Tribes Inspiring Workplaces

Deze casus staat centraal op de laatste Vastgoedmarkt Ontbijtsessie van 2018 op 13 november in het JLL-hoofdkantoor op de Zuidas in Amsterdam. Voor de ontbijtsessie Zonder nieuwe kantoren geen nieuwe bedrijven heeft Vastgoedmarkt een topprogramma samengesteld. Eduard Schaepman (oprichter Tribes Inspiring Workplaces), René Buck (directeur Buck Consultants International) en Pieter van der Heijde (directeur Bureau Stedelijke Planning) zullen dit thema uitdiepen.

Tribes-directeur Schaepman heeft een glashelder standpunt. ‘Amsterdam kan de Brexit-aanvraag niet aan, waardoor de hoofdstad veel handel zal verliezen.’ Dat de vraag naar kantoorruimte groot is, weet hij als geen ander. ‘In een paar jaar tijd hebben we zeven vestigingen in Amsterdam en Schiphol geopend’, aldus de voormalige ceo van Regus Benelux en ex-directeur van Chalet Group.

Pieter van der Heijde, directeur Bureau Stedelijke Planning,  zal betogen dat in regio Amsterdam een nieuw internationaal topmilieu voor kantoren, woningen en voorzieningen moet worden ontwikkeld. De ideale locatie is volgens hem de corridor Hoofddorp-Schiphol-Zuidas, de economische motor van Nederland. ‘We moeten nu stappen zetten, want de Zuidas is binnen tien jaar volgebouwd.’

René Buck adviseert bedrijven uit de hele wereld over hun vastgoed- en locatievraag. Op de ontbijtsessie zal hij de internationale concurrentiepositie van Amsterdam analyseren, brengt hij de kantorenbehoefte in kaart en vertelt over de impact van Brexit op de Amsterdamse kantorenmarkt. Namens gastheer JLL zal Sven Bertens, associate director en head of Research & Strategy JLL, de meest actuele cijfers over de Amsterdamse kantorenmarkt geven.

Het ochtendvoorzitterschap is in de kundige handen van Michael Hesp, portfolio Strategist CBRE Global Investors NL. Zoals altijd begint de sessie om 8.00 uur met een ontbijtbuffet. Het inhoudelijke programma eindigt om 10.30 uur, waarna 30 minuten kan worden nagepraat en genetwerkt. Wie de ontbijtsessie wil bijwonen, kan zich vanaf nu hier inschrijven.

Reageer op dit artikel