nieuws

Ballast Nedam tekent voor uitbreiding WTC Amsterdam

Projectontwikkeling

Ballast Nedam tekent voor uitbreiding WTC Amsterdam
WTC Amsterdam

CBRE Global Investors en Ballast Nedam hebben op 8 september de bouwteamovereenkomst gesloten voor de revitalisatie en uitbreiding van het World Trade Center aan de Zuidas in Amsterdam.

WTC Amsterdam is onderdeel van het CBRE Dutch Office Fund, een niet-beursgenoteerd vastgoedbeleggingsfonds dat beheerd wordt door CBRE Global Investors. Op de hoek van de Strawinskylaan en de Beethovenstraat komt een extra toren – de tiende – goed voor 32.000 m2 kantooroppervlak. De naastgelegen D-toren in de oudbouw wordt tegelijkertijd gerevitaliseerd en met de nieuwbouw verbonden. De negen bestaande gebouwen bieden nu 115.000 vierkante meter ruimte.

CBRE Global Investors, haar adviseurs en Ballast Nedam werken in het bouwteam samen de engineering van de revitalisering en uitbreiding van het WTC verder uit. Dit moet resulteren in een aanvaardbaar en uitvoerbaar definitief ontwerp, respectievelijk uitvoeringsontwerp. Deze bouwteam fase loopt tot in het eerste kwartaal van 2018. In april 2018 kan CBRE Global Investors definitief besluiten tot de start van de bouwwerkzaamheden.

WTC Amsterdam is een dynamische commerciële ‘wereldstad’, bevolkt door ongeveer 300 bedrijven. Het ligt in het centrum van de Amsterdamse Zuidas. Deze ‘wereldstad’ moet tijdens de revitalisering en uitbreiding van Toren D gewoon kunnen doordraaien. De werkprocessen worden aangepast op het primaire proces van het WTC, waardoor het WTC niet stil komt te liggen. In eerdere projecten heeft Ballast Nedam reeds laten zien dat zij bijzonder ervaren zijn in het vervullen van deze rol.

Reageer op dit artikel