nieuws

Amsterdam Trade Bank verhuist naar WTC Amsterdam

Transacties

Amsterdam Trade Bank verhuist naar WTC Amsterdam
WTC Amsterdam

Amsterdam Trade Bank heeft een langjarige huurovereenkomst gesloten met het World Trade Center Amsterdam voor 2.100 m2 kantoorruimte in de volledig gerenoveerde WTC I-Toren op de Amsterdam Zuidas.

De WTC I-Toren was tot eind 2016 volledig in gebruik door Nauta Dutilh. Na het vertrek van Nauta Dutilh naar nieuwbouw elders op de Zuidas heeft CBRE GI de I-Toren van 14.000 m2 volledig gerenoveerd. De entrees op de begane grond en eerste etage zijn volledig gerestyled en de kantoorruimte is voorzien van nieuwe systeemklimaatplafonds met led-verlichting. Na de verhuur aan Amsterdam Trade Bank is de I-Toren op 900 m2 na  verhuurd. Onder andere MUFG, Denso, Infosys en PLMA hebben er eerder al kantoorruimte gehuurd.

Amsterdam Trade Bank is een gespecialiseerde financiële instelling die zich richt op het gehele spectrum van internationale grondstoffenfinanciering (graan, metalen en energie), alsook op scheepvaart financiering en activa gebaseerde financiering. De bank is in 1994 opgericht in Nederland en sinds 2001 onderdeel van de Alfa Groep. Alfa Groep is een van de grootste particuliere concerns in Rusland.

Amsterdam Trade Bank was gevestigd in het centrum van Amsterdam aan Herengracht 469 en maakt met deze verhuizing naar de Zuidas een strategische keuze voor de lange termijn. WTC Amsterdam is geadviseerd door CBRE, in collegiale samenwerking met Van Gool Elburg. Amsterdam Trade Bank werd bij deze transactie bijgestaan door Solved. Daarnaast verzorgt Solved Project Management de volledige turn-key afbouw voor Amsterdam Trade Bank.

Reageer op dit artikel