nieuws

Bouwstart AMS Cargo Center II in 2019

Projectontwikkeling

Built to Build en Proptimize zijn begonnen met de ontwikkeling van AMS Cargo Center II. AMS Cargo Center II wordt gerealiseerd aan de Changiweg op Schiphol Logistics Park.

Bouwstart AMS Cargo Center II in 2019
AMS Cargo Center II op Schiphol

Na oplevering bestaat AMS Cargo Center II uit een Breeam Very Good distributiecentrum van in totaal 32.000 m2, onderverdeeld in zeven individuele units van 3.600 m2 tot maximaal 32.000 m2. Het bijbehorende en volledig omheinde parkeerterrein van 18.000 m2 is geschikt voor 117 vrachtwagens en/of extra parkeerplaatsen voor personenauto’s.

De bouwwerkzaamheden zullen naar verwachting in februari 2019 starten. Het complex wordt in het vierde kwartaal van 2019 opgeleverd. AMS Cargo Center II wordt net als AMS Cargo Center I in een JV ontwikkeld door Built to Build en Proptimize. Het complex is ontworpen door Denc Architecten. Verkoper van de grond is SADC.

‘Met ontwikkeling van AMS Cargo Center II op Schiphol Logistics Park-West, wordt een samenhangende ontwikkeling gecreëerd met de look & feel van een logistieke campus. De ontwikkeling is een mooi sluitstuk van de verkoop van de grootschalige logistieke kavels op Schiphol Logistics Park en sluit mooi aan op de eerste uitgiftes op Schiphol Trade Park aan de overkant van de A4’, aldus Anne Peters, salesmanager van SADC.

Reageer op dit artikel