nieuws

Bouwstart pand Transdev op Schiphol Logistics Park

Projectontwikkeling

G&S Bouw is voor Transdev op Schiphol Logistics Park in Rozenburg met de bouw begonnen van een nieuwe remise voor Connexxion-bussen van 12.582 m2.

Bouwstart pand Transdev op Schiphol Logistics Park

Het gebouw biedt ruimte aan 75 bussen en beschikt ook over een wasstraat en een klein kantoor met wachtruimte van 600 m2 voor de chauffeurs. De aannemer verwacht de locatie 22 juli op te leveren, gelijktijdig met de opening van de Noord-Zuidlijn. Die dag gaat ook de nieuwe Connexxion-dienstregeling in. Schiphol Logistics Park ligt ten zuiden van Schiphol. Het is een ontwikkeling van regionale gebiedsontwikkelaar SADC, Schiphol Real Estate en KLM. Beleggers kunnen er ook grond kopen om er zelf panden te realiseren.

Transdev is de moedermaatschappij van onder andere Connexxion Openbaar Vervoer en Connexxion Taxi. De nieuwe locatie op Schiphol Logistics Park ligt vrijwel direct aan de vrije busbaan langs de N201. Vanaf 2021 wordt op Schiphol Logistics Park ook laadinfrastructuur gerealiseerd voor de elektrische bussen die op dat moment gaan instromen. Ruim 80 procent van de AML-bussen (Amstelland Meerlanden) zal vanaf 2021 zero-emission zijn.

Deelgebied Oost op het bedrijvenpark is uitverkocht. Gevestigd zijn daar onder andere Kuehne+Nagel (WDP), Expeditors, Rapid Logistics (WDP), datacenter interxion (Somerset), SEKO Benelux (Somerset). Op deelgebied West ontwikkelen Montea en Durfort Vastgoed momenteel een logistiek centrum met Thomsen Select en Milestone Logistics als eerste huurders. De oplevering staat gepland voor juni 2018. De bouw van het naastgelegen AMS Cargo Center van Built-to-Build en Proptimize (multi-tentant warehouse) is naar verwachting in augustus 2018 voltooid. Op deelgebied West is nog 2,5 hectare beschikbaar.

Reageer op dit artikel