nieuws

Akkoord over duurder Haags cultuurcomplex

Projectontwikkeling

De Haagse gemeenteraad is op 12 juli akkoord gegaan met 31 miljoen euro aan meerkosten voor het Onderwijs- en Cultuurcomplex op het Spuiplein.

Akkoord over duurder Haags cultuurcomplex
Onderwijs- en Cultuurcentrum in Den Haag

Dat blijkt uit berichtgeving van het AD en Omroep West. Daarmee stemt de gemeenteraad in met het collegevoorstel van begin juli. Het stadsbestuur betreurt de extra kosten, maar acht de uitonderhandelde deal met bouwcombinatie Cadanz noodzakelijk. Wethouder Boudewijn Revis trekt 11 miljoen euro uit om Cadanz deels financieel te compenseren voor extra kosten. Nog eens 20 miljoen gaat naar verbeteringen in het ontwerp, zoals een betere entree, beter licht, betere toiletgebouwen en een vierzijdige gevel.

De wethouder benadrukte dat ook Cadanz een flinke financiële last heeft genomen. De combinatie bestaat uit VolkerWessels-bedrijven Boele & van Eesteren en Visser & Smit Bouw. Volgens oppositiepartij Haagse Stadspartij heeft Revis teveel toegegeven aan de bouwers en had hij zijn poot stijf moeten houden. SGP/ChristenUnie vreest dat de bouwbedrijven bij een volgende tegenslag opnieuw het pleit in hun voordeel beslechten. Een ruime meerderheid van de gemeenteraad stemde echter onder gemopper in met de extra uitgaven.

Reageer op dit artikel