nieuws

Bouw Haags cultuurcomplex op 8 januari hervat

Projectontwikkeling

Bouw Haags cultuurcomplex op 8 januari hervat
Onderwijs- en Cultuurcomplex op het Spuiplein in Den Haag

De bouw van het Onderwijs- en Cultuurcomplex op het Spuiplein in Den Haag gaat op 8 januari weer verder. Het conflict met de bouwcombinatie is opgelost.

Dat liet wethouder Joris Wijsmuller (Haagse Stadspartij) donderdagavond 28 december weten aan de Haagse gemeenteraad, schrijven Omroep West en het AD. Wat het conflict en de oplossing precies inhielden, werd niet duidelijk. De ruzie ging volgens de wethouder over het technisch ontwerp van de afbouw van het Spuiforum en de mate waarin de bouwer dat wilde accepteren. Na gesprekken voor en na de kerst is Wijsmuller er met bouwcombinatie Kadanz uitgekomen, stelde hij.

Dat de bouw niet onmiddellijk verder gaat, ligt volgens hem aan de vakantieperiode. Wethouder Wijsmuller verwacht dat het korte oponthoud niet zal leiden tot extra kosten of vertraging. Het complex moet in de zomer van 2020 zijn opgeleverd. De combinatie bestaat uit de VolkerWessels-bedrijven Boele & van Eesteren en Visser & Smit Bouw. Oppositiepartijen namen geen genoegen met deze summiere uitleg. ‘De planning loopt uit, de exploitatiekosten lopen uit en dan is er ineens een bouwstop’, aldus SP-raadslid Aisha Akhiat die het spoeddebat had aangevraagd.

Een ruime meerderheid van de gemeenteraad oordeelde dat het gemeentecollege de raad eerder en beter had moeten informeren over de bouwstop. Wijsmuller belooft meer uitleg in de loop van januari in de nieuwste kwartaalrapportage over de bouw. Wel gaf hij aan dat er nog procedures lopen. Zo is er bezwaar aangetekend tegen de bouwvergunning en is de welstandscommissie nog niet akkoord met het aangepaste ontwerp.

Reageer op dit artikel