nieuws

Wonam ontwikkelt woningproject Haarlem

Projectontwikkeling

Wonam start najaar 2019 met de bouw van 150 middenhuurwoningen in ontwikkelingsgebied Schalkwoud in Haarlem. Wonam heeft daartoe een kantoorpand op Surinameweg 8 met parkeerterrein gekocht.

Wonam ontwikkelt woningproject Haarlem
Wonam-project Schalkwoud in Haarlem door Dam & Partners Architecten

De projectontwikkelaar wil twee woningcomplexen in het gebied ontwikkelen. Wonam zal het kantoorpand slopen en een nieuw appartementencomplex met ongeveer 120 middenhuurwoningen realiseren. Naast twee- en driekamerhuurwoningen komen er op de begane grond werkvoorzieningen en krijgt het complex een ondergrondse parkeergarage. De bouw gaat naar verwachting in het derde kwartaal van 2019 van start.

Op het tegenoverliggende parkeerterrein zal Wonam dertig appartementen realiseren. ‘Gezien de locatie aan het groene plein en aan de groene corridor, is deze locatie uiterst geschikt voor een mooi kleinschalig appartementengebouw in paviljoen-vorm. De natuurlijke gevel zorgt ervoor dat deze opgaat in het boslandschap en net als bij het complex met middenhuurwoningen loopt het openbare groen door in het gebouw, waardoor buiten en binnen meer met elkaar in connectie komen’, aldus Wonam.

Het gebied ligt op loopafstand van het winkelcentrum Schalkwijk dat de komende jaren grootschalig wordt vernieuwd tot een modern en aantrekkelijk stadsdeelcentrum. De gemeente heeft voor Schalkwoud plotregels en een manifest opgesteld met daarin de visie en ambitie van het gebied. Hieruit komt voornamelijk naar voren dat Schalkwoud een ‘stad wordt tussen de bomen’  met zo’n 1.000 woningen, waarbij de nieuwe gebouwen te gast zijn in het groene landschap.

Robert Kohsiek, directeur van Wonam zegt in een toelichting: ‘Wonam heeft negen projecten voor middenhuurwoningen gerealiseerd of in aanbouw. Van die negen liggen er acht in Amsterdam en één in Leidsche Rijn Utrecht. Dit wordt het eerste project in Haarlem en daarmee onderstrepen we onze strategie om de realisatie van middenhuurwoningen van Amsterdam-stad te verbreden naar de regio Amsterdam en regio Utrecht.’

Reageer op dit artikel