nieuws

Haarlemse wijk Schalkwijk-Midden wordt Schalkwoud

Projectontwikkeling

Haarlemse wijk Schalkwijk-Midden wordt Schalkwoud

Dura Vermeer, Certitudo Capital en de VOF Belcanto hebben op 4 oktober 2017 de overeenkomst ontwikkelstrategie Schalkwijk-Midden met de gemeente Haarlem ondertekend. Samen hebben deze partijen 72 procent van het eigendom in Schalkwijk-Midden. Met het onthullen van een boom werd ook een symbolische eerste stap gezet in de aanplant van de openbare ruimte in Schalkwoud.

Schalkwoud bestaat uit een herontwikkelings- en nieuwbouwopgave van 10 hectare. Er worden hier naar verwachting 1.000 woningen gerealiseerd en Schalkwoud geeft ruimte aan 750 arbeidsplaatsvoorzieningen. De ontwikkelaars/eigenaren dragen samen de kosten voor herinrichting van het openbaar gebied binnen de randen.

Wethouder Jeroen van Spijk (D66, links op de foto): ‘Schalkwoud wordt een bomenrijk stedelijk landschap, waarin de groene buitenruimte de verbindende schakel vormt tussen de gebouwen. Geen park, geen natuurbos, Schalkwoud wordt een stadsbos, waar het stadse leven niet alleen in de gebouwen, maar ook tussen de bomen plaatsvindt. Er kan worden gespeeld, gesport, gegeten en gedronken, gewerkt en samengewerkt tussen de bomen.’

Reageer op dit artikel