nieuws

Wonam start bouw Pulse in Amsterdam Noord

Projectontwikkeling

In aanwezigheid van Coby van Berkum, voorzitter dagelijks bestuur Stadsdeel Noord vond woensdag 16 mei de officiële start bouw plaats van het complex Pulse met 219 middenhuur woningen bij het beginpunt van de Noord/Zuid metrolijn aan het Buikslotermeerplein in Amsterdam Noord.

Wonam start bouw Pulse in Amsterdam Noord

Naast huurwoningen met twee of drie kamers komen er ook horeca- en retailvoorzieningen, een expositieruimte en 4.000 m2 kantoorruimte. Wonam initieert niet alleen de woningbouw, maar stimuleert ook de gebiedsontwikkeling met deze extra voorzieningen. De bouwcombinatie De Nijs-UBA is verantwoordelijk aannemer en het ontwerp van woongebouw Pulse is van de hand van Benthem Crouwel Architecten.

Robert Kohsiek, directeur van Wonam, zei bij de start: ‘Dit is ons achtste woonproject sinds 2013 waarin we middenhuur woningen -onze core business- bouwen voor Amsterdam. Op dit moment ontwikkelen we nog vier andere projecten met meer dan 1.000 woningen in Amsterdam. Ook in Utrecht is op deze manier een bouwproject voor middenhuur gestart.’

De locatie Pulse ligt direct aan het nieuwe metro- en busstation van de Noord/Zuidlijn. De twee woontorens vormen herkenbare bakens in het gebied en bieden uitzicht over landelijk Noord, Amsterdam en het IJ. In de twee torens komen in totaal circa 219 huurwoningen voor zowel young professionals als gesettelde stedelingen (gezinnen, stellen etcetera). De begane grond wordt een grote open ruimte met een combinatie van horeca en retail met daarin de toegang verwerkt naar de 4.000 m2 kantoorruimte. Door de mix aan functies is er een hoge mate van sociale controle in het stationsgebied gedurende de hele dag. De oplevering vindt eind 2020 plaats.

Reageer op dit artikel