nieuws

AM ontwikkelt 360 woningen in Tilburg

Projectontwikkeling

De gemeente Tilburg heeft met AM het startsein gegeven voor de bouw van de tweede fase van de gebiedsontwikkeling Park Centraal aan de westrand van Tilburg. Rond een centraal gelegen park komen 360 woningen.

AM ontwikkelt 360 woningen in Tilburg
Park Centraal in Tilburg

In de tweede fase realiseert AM 43 koop- en huurwoningen, waarvan acht nul-op-de-meterwoningen. Park Centraal ligt aan de rand van de Reeshof in Tilburg. Het hart van het plangebied wordt gevormd door een park van ruim twee hectare, dat over de hele lengte van het woongebied loopt. Hierdoor liggen alle woningen in de wijk aan of in directe relatie tot het park. De bouwstart was een half jaar geleden ook al aangekondigd, maar heeft toen kennelijk enige vertraging opgelopen.

Park Centraal biedt een breed palet aan woningtypen, van rijwoning tot royale twee-onder-een kapwoning. De prijzen van de woningen in fase twee zijn vanaf 216.500 euro tot en met 378.500 euro. De meeste woningen zijn in jarendertigstijl en een enkele in contrasterend modern. Nagenoeg alle woningen in deze fase zijn verkocht. De verkoop van fase drie is reeds gestart.

De bouw is in handen van BAM Wonen. Naar verwachting levert BAM de 43 woningen begin 2019 op. Zes zijn bestemd voor het middenhuursegment. Deze woningen zijn verworven door Syntrus Achmea Real Estate & Finance voor het Achmea Dutch Residential Fund. De huur voor deze woningen ligt tussen 850 en 980 euro per maand. De verhuur start naar verwachting medio 2018.

Reageer op dit artikel