nieuws

AM realiseert 380 woningen Tilburg

Projectontwikkeling

AM realiseert 380 woningen Tilburg
Park Centraal in Tilburg

Samen met de gemeente Tilburg heeft AM op 13 december het startsein gegeven voor de bouw van de eerste fase van gebiedsontwikkeling Park Centraal aan de westrand van Tilburg.

De start van de eerste fase betekent de realisatie van 56 grondgebonden koop- en huurwoningen ter hoogte van de Dalemdreef en de Soerendonklaan. In samenwerking met de gemeente Tilburg realiseert AM hier de komende jaren 380 woningen. Nagenoeg alle woningen in fase 1 zijn inmiddels verkocht. In oktober is gestart met de verkoop van fase 2. De bouw van de 56 woningen is in handen van BAM Wonen.

Naar verwachting worden de woningen in het derde kwartaal van 2018 opgeleverd. Park Centraal zal uiteindelijk ruimte bieden aan 380 nieuwbouwwoningen aan de rand van de Reeshof in Tilburg. Onderscheidend is het ruim 2 hectare grote park dat van noord naar zuid door het hele plangebied loopt. De bouwstart is aan de zuidkant van het plangebied.

Het aanbod bestaat uit rij- en hoekwoningen, semi-bungalows en twee-onder-een-kapwoningen. De meeste woningen zijn in jaren 30-stijl. De prijzen van de koopwoningen liggen tussen de 216.500 en 378.500 euro. Van de 56 woningen zijn twaalf woningen bestemd voor de verhuur. Deze woningen zijn verworven door Syntrus Achmea Real Estate & Finance voor het Achmea Dutch Residential Fund. De huur voor deze woningen ligt tussen 850 en 980 euro per maand. De verhuur start naar verwachting medio 2018.

Reageer op dit artikel