nieuws

Bouwstart bedrijvenlocatie aan zuidkant Rijswijk

Projectontwikkeling

Namens de gemeente Rijswijk heeft wethouder Marloes Borsboom op 12 juni de eerste paal geslagen van bedrijvenlocatie De Comphaan in RijswijkBuiten.

Bouwstart bedrijvenlocatie aan zuidkant Rijswijk
bouwstart bedrijvenlocatie De Comphaan in RijswijkBuiten

In aanwezigheid van de kopers van de units die in de eerste fase worden gerealiseerd, zette de wethouder de heimachine in werking. De Comphaan ligt aan de Laan van ’t Haantje in RijswijkBuiten en is een ontwikkeling van Heembouw, in samenwerking met de gemeente Rijswijk. Habeon Architecten is verantwoordelijk voor het ontwerp het ontwerp.

De in totaal 72 bedrijfsunits van De Comphaan worden in vier fasen gerealiseerd. Fase een en twee, waarvoor nu het startsein is gegeven, bestaat uit totaal 32 units. Er is nog slechts één unit beschikbaar. De Comphaan wordt een duurzaam bedrijvencomplex. Alle units, die in grootte variëren van 94 m2 tot 150 m2 , worden voorzien van zonnepanelen.

De komende jaren verandert de zuidkant van Rijswijk compleet. Tussen 2013 en 2023 worden naast de bedrijvenlocatie van de Comphaan 3.400 woningen gerealiseerd in deelgebieden Sion en Parkrijk. De ontwikkeling van Sion is grotendeels afgerond. De ontwikkeling van Parkrijk ligt grotendeels stil. Gemeente Rijswijk moet zijn bestemmingsplan voor de locatie repareren, nadat de Raad van State in september 2017 bezwaren van de nabijgelegen DSM-fabriek had toegewezen. DSM zegt in zijn bedrijfsvoering te worden belemmerd door de komst van de woningen.

Reageer op dit artikel