nieuws

Leuvehaven krijgt nieuw havenpaviljoen

Projectontwikkeling

De bouw van het nieuwe Leuvepaviljoen aan de Schiedamsedijk in Rotterdam begint in 2019. MoederscheimMoonen Architects heeft het definitieve ontwerp van dit multifunctionele gebouw in de Leuvehaven gepresenteerd.

Leuvehaven krijgt nieuw havenpaviljoen
MoederscheimMoonenArchitects Leuvehavenpaviljoen in Rotterdam

Het nieuwe gebouw van ongeveer 1.400 m2 komt ter vervanging van de bestaande losstaande paviljoens. In het nieuwe paviljoen komen het Haveninformatiepunt van het Havenbedrijf, twee publiektoegankelijke werkplaatsen van het Maritiem Museum Rotterdam en twee horecagelegenheden met de mogelijkheid voor terrassen aan het water. De functies komen samen in één compact paviljoen met vanaf de Schiedamsedijk veel meer zicht op de Leuvehaven.

MoederscheimMoonen Architects heeft het gebouw ontworpen in opdracht van toekomstig eigenaar gemeente Rotterdam. Een bijzonder aspect van het ontwerp zit in het hergebruik van de constructie van de bestaande paviljoens. Het nieuwe gebouw is volledig ontworpen vanuit de bestaande fundering. Daarvan blijft het overgrote deel staan voor hergebruik. Andere onderdelen van de staalconstructie van de bestaande paviljoens worden als donorprofielen gebruikt.

Naar verwachting start de sloop van de huidige paviljoens in het najaar van 2018 en de bouw van het Leuvepaviljoen in 2019. De wens is dat het paviljoen samen met de nieuwe buitenruimte eind 2019/begin 2020 gereed is. Het college van burgemeester en wethouders is hiermee op 6 maart akkoord gegaan. De nieuwe gemeenteraad wordt gevraagd hierover het definitieve besluit te nemen. De bouwer is nog niet geselecteerd.

Reageer op dit artikel