nieuws

Ook koopappartementen in 150 meter hoge Cooltower

regios

De Cooltower in het Rotterdamse centrum wordt de helft groter dan vorig jaar gepland. De woontoren krijgt geen 180 maar 280 appartementen en een hoogte van 150 in plaats van 100 meter.

Dat laat ontwikkelaar en vastgoedbelegger Jan Ultee weten. Ultee is grondeigenaar. Zijn bedrijf U Vastgoed ontwikkelt het woningbouwproject. CBRE Global Investors neemt nog altijd 180 huurappartementen af voor zijn CBRE Dutch Residential Fund, zoals in juni 2015 afgesproken. De honderd extra appartementen, waaronder penthouses tot mogelijk 400 m2, realiseert Ultee voor eigen rekening en risico. Ultee is eigenaar van de locatie aan de Baan, waar nu nog een rij bedrijfspanden staat.

De Baan ligt tussen de Schiedamse Vest en Schiedamsedijk, vlakbij de Leuvehaven en de Witte de Withstraat. Ultee stelt dat er net als in Amsterdam in Rotterdam een markt is voor luxe hoogbouw. De koopappartementen komen echter niet alleen op de bovenste etages maar verspreid over het hele gebouw. De oppervlakte van de penthouses ligt nog niet vast. De sloop en bouwstart zal naar verwachting nog dit jaar beginnen. De bouw van de toren naar ontwerp van Van Wilsum van Loon Architectuur en Stedenbouw zal ongeveer twee jaar in beslag nemen.

De Cooltower komt in de nieuwe buurt Cool, dat het stadsbestuur heeft aangewezen als nieuw Rotterdams hoogbouwgebied. Het wordt bij lange na niet het hoogste gebouw in de omgeving. AM en Amvest willen in het aanpalende Scheepvaartkwartier aan de voet van de Erasmusbrug een woontoren van 217 meter realiseren. Als er groen licht komt, hopen partijen najaar 2017 met de bouw van deze Zalmhaventoren te kunnen beginnen.

De Mik bedrijfshuisvesting heeft U Vastgoed bijgestaan in de (gedeeltelijke) verkoop van de Cooltower. Van Dijk & Ten Cate Vastgoedadviseurs B.V. begeleidde de transactie namens CBRE Global Investors. 

 

Reageer op dit artikel