Jan Kees de Jager leidt renovatie Binnenhof

Jan Kees de Jager leidt renovatie Binnenhof
Jan Kees de Jager Foto: Marcel Bakker

CFO Jan Kees de Jager van telecommaatschappij KPN wordt onafhankelijk voorzitter van de bestuurlijke stuurgroep renovatie Binnenhof.

Staatssecretaris Knops (Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties) heeft De Jager daarvoor gevraagd, meldt hij in een brief over de voortgang van de planning van de renovatie van het Binnenhof-complex aan de Tweede Kamer.

In de stuurgroep zitten de gebruikers van het Binnenhof-complex: de griffiers van de Tweede Kamer en de Eerste Kamer, de secretaris van de Raad van State en de secretaris-generaal van het ministerie van Algemene Zaken.

De Rijksbouwmeester, de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid en de directeur-generaal van het Rijksvastgoedbedrijf hebben een permanente uitnodiging voor de vergaderingen van de stuurgroep. De projectdirecteur renovatie Binnenhof van het Rijksvastgoedbedrijf is daar altijd bij.

Als voorzitter van de stuurgroep kan De Jager ook contact leggen met de voorzitters van de Eerste en Tweede Kamer, de vice-president van de Raad van State en de minister-president.

Jan Kees de Jager was minister van Financiën (2010-2012) en daarvoor staatssecretaris van Financiën (2007-2010). Hij is nu Chief Financial Officer in de Raad van Bestuur van KPN. Het voorzitterschap van de stuurgroep renovatie Binnenhof is een onbetaalde nevenfunctie.

Renovatie van het Binnenhof

De renovatie van het Binnenhof-complex is nodig om grote gebreken te herstellen op het gebied van (brand)veiligheid, houtrot, lekkende daken, technische installaties (klimaat, liften, leidingen), ict, beveiliging en gezondheid. Daarnaast worden enkele verbeteringen meegenomen zoals aanpassing van de ingangen, keukens en restaurants.

De renovatie gaat in de zomer van 2020 van start en duurt vijfenhalf jaar, tot eind 2025. In die tijd zitten de Tweede Kamer, de Eerste Kamer, de Raad van State en het ministerie van Algemene Zaken in andere gebouwen in Den Haag. Na de renovatie voldoet het Binnenhof-complex weer aan alle eisen om veilig en zonder storingen continu in bedrijf te zijn.

Johannes van Bentum

Johannes van Bentum

Hoofdredacteur Vastgoedmarkt

Voor zijn aantreden bij Vastgoedmarkt was hij hoofdredacteur van de grootste vaktitel voor ict'ers Computable. Sinds 1986 is hij werkzaam als financieel-economisch journalist voor uiteenlopende titels als Elsevier Carrière, Agrarisch dagblad, Fem Business en het opiniemaandblad voor twintigers en dertigers Pitch. Begin 2009 verscheen zijn boek 'Online of Flatline' bij uitgeverij Mediata. Als hoofdredacteur van Vastgoedmarkt schrijft hij nieuwsberichten, achtergrondartikelen en geeft zijn mening over ontwikkelingen in de vastgoedsector en becommentarieert opvallende gebeurtenissen in zijn maandelijkse hoofdredactioneel commentaar.