Sissy-Boy na faillissement toch gered

Sissy-Boy na faillissement toch gered
sissy boy

De Nederlandse kledingwinkels van Sissy-Boy zijn na het faillissement van vrijdag 12 april alsnog overgenomen door branchegenoot Termeer Groep.

De kledingwinkels van Sissy-Boy werden op 12 april failliet verklaard door de rechtbank van Amsterdam. De modeketen, toen nog onderdeel van Brand Retail Group, vroeg begin deze maand  uitstel van betaling aan nadat het bedrijf eind vorig jaar werd geconfronteerd met tegenvallende verkopen. Eerder gesprekken over een overname door een niet nader genoemd Nederlands familiebedrijf dat ook actief is in de kledingsector, zouden zijn stuk gelopen.

Alsnog akkoord

Een dag na het faillissement bereikte familiebedrijf Termeer Groep, bekend van de Sascha en Manfield Schoenenwinkels alsnog met de curatoren een akkoord over een overname van de Nederlandse winkels. Volgens de curatoren wil Termeer de winkels van Sissy-Boy in Nederland voortzetten en circa 80 procent van het winkelpersoneel een arbeidsovereenkomst aanbieden met ingang van 1 mei. Naar de vestigingen in België wordt nog gekeken.

Klantbeleving

CEO Ward Termeer, ziet Sissy-Boy als een mooie aanvulling op zijn schoenenwinkels. Sissy-Boy zal volgens hem in de veranderende markt en de groei van online winkelen een belangrijke rol spelen. 'Retail draait meer dan ooit om klantbeleving en de klant verrassen met je producten en service. Sissy-Boy is daar een duidelijk voorbeeld van. Een prachtig merk, met een duidelijk verhaal en vanaf vandaag weer een mooie toekomst', aldus de topman.

Robert Paling

Robert Paling

Senior redacteur Vastgoedmarkt

Robert Paling (1974) was van februari 2019 tot en met januari 2022 senior redacteur bij Vastgoedmarkt. Zijn portefeuille bestond uit: Woningen, Overheid en Alternatieve beleggingen (hotels, zorgvastgoed en leisure).

Biografie:

Robert werkte tussen februari 2019 tot en met januari 2022 als senior redacteur bij Vastgoedmarkt. Daarvoor werkte hij drie jaar als redacteur voor verzekeringsvakblad am: en was hij enkele jaren hoofdredacteur van de voormalige vakbladtitel Banking Review. Hij studeerde journalistiek aan de Fontys Hogeschool voor de Journalistiek in Tilburg. Liep stage bij het Brabants Dagblad en het Algemeen Dagblad. Werkte lang als freelance copywriter voor onder meer banken en verzekeraars.

Geboren in Rotterdam – Atheneum aan het Maerlant College voltooid in 1993.

Boeken

The world is flat – Thomas L. Friedman. Over de impact van globalisering in de 21ste eeuw.

Clash of civilizations – Samuel Huntington. Handelend over de aanname van Huntington dat post-Koude Oorlog conflicten vooral religie en identiteit als brandstof hebben.