nieuws

Sissy-Boy na faillissement toch gered

Financieel

Sissy-Boy na faillissement toch gered
sissy boy

De Nederlandse kledingwinkels van Sissy-Boy zijn na het faillissement van vrijdag 12 april alsnog overgenomen door branchegenoot Termeer Groep. 

De kledingwinkels van Sissy-Boy werden op 12 april failliet verklaard door de rechtbank van Amsterdam. De modeketen, toen nog onderdeel van Brand Retail Group, vroeg begin deze maand  uitstel van betaling aan nadat het bedrijf eind vorig jaar werd geconfronteerd met tegenvallende verkopen. Eerder gesprekken over een overname door een niet nader genoemd Nederlands familiebedrijf dat ook actief is in de kledingsector, zouden zijn stuk gelopen.

Alsnog akkoord

Een dag na het faillissement bereikte familiebedrijf Termeer Groep, bekend van de Sascha en Manfield Schoenenwinkels alsnog met de curatoren een akkoord over een overname van de Nederlandse winkels. Volgens de curatoren wil Termeer de winkels van Sissy-Boy in Nederland voortzetten en circa 80 procent van het winkelpersoneel een arbeidsovereenkomst aanbieden met ingang van 1 mei. Naar de vestigingen in België wordt nog gekeken.

Klantbeleving

CEO Ward Termeer, ziet Sissy-Boy als een mooie aanvulling op zijn schoenenwinkels. Sissy-Boy zal volgens hem in de veranderende markt en de groei van online winkelen een belangrijke rol spelen. ‘Retail draait meer dan ooit om klantbeleving en de klant verrassen met je producten en service. Sissy-Boy is daar een duidelijk voorbeeld van. Een prachtig merk, met een duidelijk verhaal en vanaf vandaag weer een mooie toekomst’, aldus de topman.

Reageer op dit artikel