nieuws

Stuur uw project in voor StiB Award 2019

Financieel

Stuur uw project in voor StiB Award 2019

Vastgoedmarkt zoekt vastgoedprojecten die kunnen meedingen naar de prestigieuze Steden in Beweging (StiB) Award, een gemeenschappelijk initiatief met vastgoedbelegger Syntrus Achmea Real Estate & Finance. Projecten kunnen tot 15 maart 2019 worden ingediend.

De award is een prijs voor het (bijna geheel) voltooide vastgoedproject dat door gebiedsversterking bijdraagt aan het intensiveren van de vitaliteit en dynamiek van de stad. Projecten kunnen eenvoudig worden aangemeld via een online formulier.

Een vakjury zal maximaal vijf gekozen projecten bezoeken voor een rondleiding en een toelichting op het project. Aspecten waarop deze genomineerde projecten worden beoordeeld zijn:

  • is er rekening gehouden met de behoeften van (toekomstige) gebruikers?
  • hoe scoort het project op het gebied van duurzaamheid (ESG)?
  • is het omringende stedelijk gebied functioneel versterkt?
  • is de identiteit van de stad/wijk versterkt?
  • zet het project aan tot nieuwe bedrijvigheid en ondernemerschap?
  • verhoogt het project de sociale veiligheid in de stad?
  • is rekening gehouden met ‘het nieuwe winkelen/wonen/werken’?
  • is het project innovatief, bijzonder, een voorbeeld voor sector?

Inzenden tot 15 maart 2019

Inzenden kan tot vrijdag 15 maart 2019, waarna op 25 maart 2019 de namen van de genomineerde projecten worden bekend gemaakt. Hiervan wordt uitgebreid verslag gedaan op de site en in het maandblad Vastgoedmarkt. Na een projectbezoek en beoordeling door de vakjury, wordt op donderdag 6 juni 2018 om 13.00 uur in de stand van Syntrus Achmea Real Estate & Finance de winnaar bekend gemaakt.

"De winnaars van de afgelopen jaren zijn een bron van inspiratie voor iedereen die wil werken aan beter functionerende steden"

"De winnaars van de afgelopen jaren zijn een bron van inspiratie voor iedereen die wil werken aan beter functionerende steden"

Syntrus Achmea Real Estate & Finance hecht veel waarde aan de StiB Award. ‘Stedelijke vraagstukken vereisen steeds vaker integrale oplossingen, waarbij gemeenten, ontwikkelaars, beleggers en bewoners intensief samenwerken en het vastgoed fungeert als vliegwiel voor duurzame vernieuwing’, zegt Nicole Maarsen, directeur Vastgoed. ‘De winnaars van de afgelopen jaren zijn een bron van inspiratie voor iedereen die wil werken aan beter functionerende steden.’

Eerdere winnaars

De prijs ging in 2018 naar het gebiedsontwikkelingsproject Zwembad Hart van Zuid in Rotterdam. In 2017 won het transformatieproject Gasthuyspoort in Breda van de lokale ontwikkelaar Maas-Jacobs Vastgoed. In 2015 viel het project De Hallen in Amsterdam in de prijzen, een jaar eerder werd de gebiedsontwikkeling Rotterdam Central District door de vakjury uitverkoren. In 2013 werd de prijs voor het eerst uitgereikt aan het project Inverdan in Zaanstad.

De StiB Award startte in 2013 als initiatief van vastgoedmanager WPM Groep ter gelegenheid van het 25-jarig bestaan van deze onderneming. Vastgoedmarkt was vanaf het begin als mediapartner bij de prijs betrokken. Na de fusie van WPM Groep en Colliers begin 2016 is besloten de prijs bij Syntrus Achmea onder te brengen.

Reageer op dit artikel