nieuws

Dream Global nam slechts leningen Merin over

Financieel

Bij de overname van Merin in juli 2017 is niet de onderneming zelf, maar zijn slechts de leningen van het vastgoed uit de Merin-portefeuille overgegaan naar de Canadese Reit Dream Global.

Dream Global nam slechts leningen Merin over

Dit meldt bedrijfsjurist Mofadja Soorsma van Merin naar aanleiding van een bericht op Vastgoedmarkt.nl over de laatste aankoop van Dream Global in Utrecht. Daarin werd Merin volgens de juriste ten onrechte opgevoerd als dochteronderneming van Dream Global.

Bij de aankoop van het pand Yin Yang aan de Euclideslaan 1 in Utrecht is Merin aangesteld als propertymanager. Eigenaar van het pand is Dream Global Yin Yang Coöperatieve, gevestigd aan het in de vastgoedsector overbekende adres Prins Bernhardplein 200 in Amsterdam. Dezelfde situatie gaat op voor de andere aankopen die Dream Global sinds de overname van de Merin-leningen deed: het kantoorgebouw Gaudi aan de Herikerbergweg in Amsterdam, het voormalige Ziggo-hoofdkantoor aan Atoomweg 100 in Utrecht, de kantoren Sirius en Orion in Den Haag en kantoorgebouw Noordkaap aan Anderlechtstraat in Eindhoven.

Het nieuws over de overname van (de leningen van) Merin werd in juli 2017 bekend gemaakt via de website van Dream Global. In een voetnoot in het persbericht wordt gesteld dat de opbrengst van de financieringsinstrumenten die het beursgenoteerde Dream Global inzet, wordt gebruikt om leningen van Merin van andere partijen af te betalen. Dat de overname slechts de leningen betreft en niet de onderneming Merin zelf, wordt in het stuk verder nergens duidelijk gemaakt.

Reageer op dit artikel