Merin beheert kantoren in centrum Den Haag

Merin beheert kantoren in centrum Den Haag
Turfmarkt 102-104 in Den Haag

Merin voegt de Haagse kantoorgebouwen Sirius en Orion van gezamenlijk 7.000 m2 toe aan de huidige managementportfolio. De gebouwen zijn gekocht door Dream Global.

Dat meldt Merin in een bericht zonder financiële details. De deal staat (nog) niet vermeld in het Kadaster. Sirius en Orion zijn twee naast elkaar liggende gebouwen in het centrum van Den Haag op een steenworp afstand van Den Haag Centraal. Sirius is gelegen aan Fluwelenburgwal 56-58 en Orion aan Turfmarkt 102-104.

De Haagse kantoren zullen onder het management van Merin vallen. De multi-tenant-gebouwen zijn volledig verhuurd aan zeven sterke partijen. De gebouwen met energielabel A zijn de afgelopen jaren grondig en hoogwaardig verbouwd. Na de zomer zal Universiteit Leiden het nieuwe Student Centre in Orion openen.

Met de groei van Campus Den Haag, zoals in het tegenover Orion gelegen onderwijscomplex, ontstond de behoefte aan een centrale ontmoetingsplek. Na de verbouwing is het Student Centre in Orion dé voorziening voor studenten om te sporten, vergaderen en studeren. Bas van Holten, ceo van Merin: ‘Met het toevoegen van Sirius en Orion aan de managementportfolio, geven we invulling aan onze groeiambitie en kunnen we onze aanwezigheid op centrumlocaties vergroten.’

Martijn van Leeuwen

Martijn van Leeuwen

Martijn van Leeuwen werkte sinds maart 2006 als redacteur voor Vastgoedmarkt. Martijn is all-round specialist, met een bijzondere affiniteit met de woning- en winkelmarkt. Sinds december 2018 werkt hij zelfstandig als freelance journalist.