Ledenraad NVM brengt rust terug met mediation

Ledenraad NVM brengt rust terug met mediation
Scheidend NVM-voorzitter Ger Jaarsma, foto Ton Borsboom

Een mediator moet de rust binnen de branchevereniging NVM terugbrengen. Daartoe heeft de ledenraad op 5 juli 2018 besloten.

De NVM ledenraadsvergadering heeft afgesproken de komende maanden gesprekken te starten tussen het algemeen bestuur en de vakgroep Wonen onder begeleiding van een mediator.

Alle betrokken partijen hebben zich unaniem achter dit besluit geschaard en het vertrouwen uitgesproken in een goede afloop. Er is afgesproken om tijdens dit proces geen verdere informatie naar buiten te brengen.

Voorafgaand aan de ledenraadsvergadering maakte NVM bekend dat voorzitter Ger Jaarsma in 2019 zal terugtreden. Hij stelt zich niet beschikbaar voor een nieuwe termijn. Onder zijn leiding ging de organisatie volledig op de schop. Zo werd er een duidelijker scheiding gemaakt tussen de vereniging en de NVM-bedrijven als softwarehuis FluX en Funda. Bij Funda werden de ceo en de commissarissen vervangen.

Johannes van Bentum

Johannes van Bentum

Hoofdredacteur Vastgoedmarkt

Voor zijn aantreden bij Vastgoedmarkt was hij hoofdredacteur van de grootste vaktitel voor ict'ers Computable. Sinds 1986 is hij werkzaam als financieel-economisch journalist voor uiteenlopende titels als Elsevier Carrière, Agrarisch dagblad, Fem Business en het opiniemaandblad voor twintigers en dertigers Pitch. Begin 2009 verscheen zijn boek 'Online of Flatline' bij uitgeverij Mediata. Als hoofdredacteur van Vastgoedmarkt schrijft hij nieuwsberichten, achtergrondartikelen en geeft zijn mening over ontwikkelingen in de vastgoedsector en becommentarieert opvallende gebeurtenissen in zijn maandelijkse hoofdredactioneel commentaar.