nieuws

Funda heeft nieuwe ceo en commissarissen

Loopbaan

Quintin Schevernels is benoemd tot nieuwe ceo van Funda tijdens de algemene aandeelhoudersvergadering (ava). Ook is een nieuwe raad van commissarissen aangesteld, die bestaat uit Inge Brakman, Robbert Bakker en Marc Renne.

Dat meldt Funda op de eigen website. Alle aandeelhouders stemden op 15 mei in met de voordracht van Quintin Schevernels (47) nieuwe directeur van Funda. Schevernels brengt ruime ervaring in de online-wereld met zich mee, vooral in het uitbouwen en opschalen van online-bedrijven. Hij was lid van de directie van Telegraaf Media Groep, coo/cco bij VNU Media en ceo van Layar.

Sinds januari van dit jaar vervulde Evert Brugman ad-interim de rol van ceo. Hij keert terug naar zijn functie van manager Finance & HR, zodra Schevernels op 1 juni aan de slag gaat. De drie nieuwe commissarissen Inge Brakman, Robbert Bakker en Marc Renne zullen voortaan toezicht houden op het bestuur van Funda.

Ze vervangen vertrekkende commissarissen Gerard Cremers (voorzitter), Jitse Groen en Oswald Coene. Een conflict met NVM-holding ligt mede ten grondslag aan hun vertrek, blijkens een reconstructie in het FD.

Stak, die 2.000 certificaathouders vertegenwoordigt, ligt ook in de clinch met Funda-grootaandeelhouder NVM. Zo is Stak nog altijd verbolgen dat NVM vorig jaar aanvankelijk niet vertelde dat een Amerikaanse investeerder zich in Funda wilde inkopen. NVM wees dat bod van de hand, omdat het geen nieuwe aandeelhouders wenst. Funda zegt in een reactie dat de onrust zich niet binnen de eigen organisatie afspeelt en er op de ava volop goede, nieuwe plannen zijn gemaakt.

Reageer op dit artikel