nieuws

Sluiting dreigt voor Nederlandse filialen Hudson’s Bay

Beleggingen

De Canadese warenhuisketen Hudson’s Bay gaat kostenbesparingen doorvoeren in Nederland waarbij mogelijk ook winkels worden gesloten. 

Sluiting dreigt voor Nederlandse filialen Hudson’s Bay
De vestiging in Enschede

Hudson’s Bay Company verkeert in serieuze financiële problemen. Een groep aandeelhouders heeft al aangekondigd het aandeel van de beurs van Toronto te willen halen. Op die manier zou het bedrijf makkelijker kunnen worden geherstructureerd. Het bedrijf wil gaan focussen op de winkels in Noord-Amerika. Onderdeel van de operatie is de verkoop van de Duitse filialen voor 1,5 miljard Canadese dollar, omgerekend 1 miljard euro, aan de Oostenrijkse branchegenoot Signa. Vorig jaar was Hudson’s al met Sigma een samenwerkingsverband aangegaan voor de Europese winkels.

Nederlandse filialen

De vijftien Nederlandse zaken maken, ondanks de nieuwe strategische focus van Hudson’s Bay op Noord-Amerika, geen onderdeel uit van de verkoop. Het Canadese warenhuisconcern wordt weer volledig eigenaar van deze filialen, waarvan de meeste recente nog in maart 2019 werd toegevoegd aan het opgefriste Utrechtse winkelcentrum Hoog Catharijne. Andere vestigingen bevinden zich in steden als Haarlem en Maastricht en op toplocaties als het Rokin in Amsterdam (eigendom Zurich Insurance Group) en de Hoogstraat in Rotterdam (eigendom Allianz Real Estate). In de laatste twee steden sloot Hudson’s Bay al haar uitverkoopdochter Saks off 5th.

Besparingen doorvoeren

Wat er uiteindelijk met de Nederlandse filialen gaat gebeuren is nog niet duidelijk. Wel heeft het Canadese warenhuisconcern aangekondigd besparingen te willen doorvoeren omdat de winkels sinds de introductie in 2017 niet naar verwachting presteren. Daarbij is sluiting van winkels niet uitgesloten.

Reageer op dit artikel