nieuws

Hoger inkomen? Dan minimaal 1.000 euro huur in Den Haag

Beleggingen

Alleenstaanden die meer verdienen dan 57.000 euro bruto en stellen die samen boven de 67.000 euro zitten, kunnen voortaan in Den Haag geen huurhuis in het middensegment meer huren, zo meldt dagblad Trouw. 

Hoger inkomen? Dan minimaal 1.000 euro huur in Den Haag

Op voorstel van VVD-wethouder Boudewijn Revis gaat de gemeente inkomenseisen stellen in de vrije huursector. Het gaat om woningen met een huur tussen 720 en 1000 euro per maand. Deze zijn in de Hofstad nu niet meer beschikbaar voor veel verdienende stellen of alleenstaanden.  Voor de categorie sociale huurwoningen, die een maximale huur van 720 euro hebben, gelden al landelijke inkomenseisen.

Met de maatregel wil Revis de Haagse woningmarkt betaalbaar houden voor mensen met een modaal inkomen. Tegen Trouw stelt hij:  ‘Als liberaal valt mij dit zwaar. Maar het woningtekort is een groot probleem dat opgelost moet worden.’ De wethouder  zegt dat de maatregel weer wordt afgeschaft ‘als het evenwicht in de stad terug is.’

Reageer op dit artikel