Dordrecht maant Syntrus Achmea tot snelheid met V&D-pand

Dordrecht maant Syntrus Achmea tot snelheid met V&D-pand
Het voormalige V en D-pand in Dordrecht. Foto: Google Maps.

Het college van B & W Dordrecht wil dat vastgoedbelegger Syntrus Achmea meer snelheid maakt met de invulling van het al jaren leegstaande V&D-pand in het hart van de Dordtse binnenstad. Syntrus Achmea geeft aan in gesprek te gaan met de betrokken wethouder.

AD De Dordtenaar citeert uit een brief van het college aan de raadsfractie van het CDA die om opheldering gehad gevraagd over de langdurige leegstand van het pand. Sinds het pand aan het Scheffersplein in het voorjaar van 2016 leeg kwam te staan door het faillissement van de V & D heeft het, afgezien van een paar tijdelijke verhuringen van een (deel van) de begane grond, structureel leeggestaan. Plannen voor invulling door onder meer horeca, woningen en sportartikelenreus Decathlon bleken telkens niet haalbaar.

Kwalitatieve invulling

Het college van B & W vindt dat Syntrus Achmea beter zijn best moet doen. 'Wij zijn van mening dat Syntrus Achmea haar inspanningen moet intensiveren om te komen tot een snelle en kwalitatieve vulling van het pand', zo schrijft het college in een brief aan de CDA-raadsfractie.

Koper gezocht?

Syntrus Achmea heeft meer bezit in de binnenstad, waaronder winkelpassage Drievriendenhof en het blok met winkel en woningen achter het V & D-pand. De vastgoedbelegger zou voor alle drie de complexen een koper zoeken. Het bedrijf toont zich tot nu toe weinig spraakzaam over de kwestie. In relatie tot het jongste plan van een architect waarbij het V & D pand het pand wil ombouwen tot een passage met winkel en woningen stelde woordvoerder Erik van der Struijs dat Syntrus Achmae zich 'van commentaar onthoudt zolang er geen contracten zijn getekend.'

Om de tafel

Nu geeft hij aan dat Syntrus Achmea met Wethouder Burggraaf om de tafel zal gaan zitten. 'We gaan uiteraard in op de uitnodiging van de wethouder voor een gesprek. De afspraak staat al. Publiekelijk doen we geen mededelingen.'

Robert Paling

Robert Paling

Senior redacteur Vastgoedmarkt

Robert Paling (1974) was van februari 2019 tot en met januari 2022 senior redacteur bij Vastgoedmarkt. Zijn portefeuille bestond uit: Woningen, Overheid en Alternatieve beleggingen (hotels, zorgvastgoed en leisure).

Biografie:

Robert werkte tussen februari 2019 tot en met januari 2022 als senior redacteur bij Vastgoedmarkt. Daarvoor werkte hij drie jaar als redacteur voor verzekeringsvakblad am: en was hij enkele jaren hoofdredacteur van de voormalige vakbladtitel Banking Review. Hij studeerde journalistiek aan de Fontys Hogeschool voor de Journalistiek in Tilburg. Liep stage bij het Brabants Dagblad en het Algemeen Dagblad. Werkte lang als freelance copywriter voor onder meer banken en verzekeraars.

Geboren in Rotterdam – Atheneum aan het Maerlant College voltooid in 1993.

Boeken

The world is flat – Thomas L. Friedman. Over de impact van globalisering in de 21ste eeuw.

Clash of civilizations – Samuel Huntington. Handelend over de aanname van Huntington dat post-Koude Oorlog conflicten vooral religie en identiteit als brandstof hebben.