nieuws

Ook zonder stadion perspectief voor Feyenoord City

Beleggingen

De inmiddels aangekochte gronden voor Feyenoord City krijgen ook een nieuwe vastgoedbestemming als het nieuwe stadion voor de voetbalclub niet doorgaat.

Ook zonder stadion perspectief voor Feyenoord City

Rob de Jong, bestuurder van stichting Gebiedsontwikkeling aan de Maas, spreekt die verwachting uit in een interview met het Financieele Dagblad. De krant legde hem de vraag voor er van de rest van de gebiedsontwikkeling terecht komt als Feyenoord de financiering van het nieuwe stadion aan de Maas niet rondkrijgt. Op de tekentafel liggen er nu in ieder geval al plannen voor 1.700 nieuwe woningen en 41.000 m2 aan commerciële ruimtes in het plangebied.

Vastgoedontwikkelingen

‘Mocht het stadion er niet komen dan zullen we ons moeten herbezinnen en opnieuw met de gemeente in overleg moeten’ , aldus de De Jong. Hij bevestigt daarmee dat de de ontwikkeling van een nieuw stadion en de andere vastgoedontwikkelingen onlosmakelijk met elkaar verbonden. Tegelijkertijd spreekt hij de verwachting uit dat de financiering daadwerkelijk binnen nu en een jaar gerealiseerd is.

De stichting Gebiedsontwikkeling aan de Maas, waarin de gemeente, het ontwikkelconsortium van Heijmans, projectontwikkelaar Provast en institutioneel belegger Syntrus Achmea vertegenwoordigd zijn, is verantwoordelijk voor de grondaankopen voor fase 1 van Feyenoord City.

18.000 woningen

Inmiddels is al twee derde van de benodigde gronden aankocht. Ook als de financiering van het stadion niet doorgaat zijn er volgens De Jong mogelijkheden voor de aangekochte grond. De Jong: ‘De coalitie wil in de komende vier jaar 18.000 woningen bouwen.’

Volgens de bestuurder heeft bouwer Heijmans interesse voor woningbouw en commercieel vastgoed en wil Syntrus Achmea beleggen in het vastgoed. Als  de aan- en verkoop van de gronden (waaronder de grond onder het huidige stadion) geld overblijft, wordt dat verdeeld over de gemeente Rotterdam, Feyenoord en Heijmans.

Reageer op dit artikel