nieuws

Pand InBev nu in handen ontwikkelaars Feyenoord City

Transacties

De Stichting Gebiedsontwikkeling aan de Maas heeft het perceel Korte Stadionweg 107-109 in Rotterdam aangekocht van Cairn Real Estate.

Pand InBev nu in handen ontwikkelaars Feyenoord City
Korte Stadionweg 107-109 Foto: Google Maps

De stichting Gebiedsontwikkeling aan de Maas is opgericht om de grondexploitatie en het uitgeven van de kavels voor onder andere de woningen, een hotel en andere commerciële functies voor fase 1 van Feyenoord City ter hand te nemen. Een nieuw multifunctioneel voetbalstadion is een belangrijk onderdeel hiervan.

Onderhandelingen met eigenaren

Met de aankoop van Korte Stadionweg 107-109 bezit de Stichting nu het grootste deel van het gebied onder het toekomstige nieuwe stadion. Met andere grondeigenaren in het gebied vinden nog onderhandelingen plaats. Ook is de Stichting in gesprek met huurders van de diverse aangekochte panden over uitplaatsingen naar andere gebieden. Hierbij is ook de gemeente Rotterdam betrokken.

6.200 vierkante meter

Het nu aangekochte perceel betreft een bedrijfshal en grote buitenruimte van in totaal 6.200 m2. Het pand was tot voor kort in gebruik door bierbrouwer AB InBev. Wat de stichting precies op tafel heeft gelegd om de grond te verwerven is niet bekend gemaakt.

Cairn Real Estate

Uit gegevens van het Kadaster blijkt dat Cairn Real Estate, het oude MPC Capital Nederland, sinds eind juni 2013 de grond en de opstallen in beheer heeft namens het ABN Amro Mees Pierson Real Estate Growth Fund. In verband met een herstructurering droeg de bank toentertijd het beheer van deze en andere bedrijventerreinen in het fonds toen voor het symbolische bedrag van 1 euro over.

1.700 woningen

Naar verwachting zal eind dit jaar het bestemmingsplan voor Feyenoord City ter visie worden gelegd worden, net als de Omgevingsvergunning voor het Nieuwe Stadion. De eerste fase van Feyenoord City omvat verder ruim 1.700 woningen, 41.750 m2 overig vastgoed en ruimte voor circa 2.250 parkeerplaatsen. De eerste bouwactiviteiten worden verwacht in 2021.

Reageer op dit artikel