Blackstone heeft huurpanden Rotterdam en Amsterdam binnen

Blackstone heeft huurpanden Rotterdam en Amsterdam binnen

De Amerikaanse belegger Blackstone heeft de beoogde 440 huurwoningen in Amsterdam en Rotterdam binnen, meldt het Financieele Dagblad.

Medio maart werd bekend dat Blackstone via lokale makelaars een portefeuille van 200 miljoen euro aan huurwoningen aan het opbouwen was in de hoofdstad en de havenstad. Het Financieele Dagblad meldt nu dat het winkelmandje van de Amerikaanse durfinvesteerder vol zit. Er zijn 240 woningen in Amsterdam verworven en 200 woningen in Rotterdam. Daarnaast hebben de Amerikanen 70 commerciële panden (waaronder winkelpanden) in beide stadscentra gekocht. Het daarvoor opgerichte bedrijf Haavens gaat de panden beheren voor Blackstone.

Uit de gratie

Waar de Amerikanen nog brood zien in Nederlandse huurwoningen, vallen ze bij andere private investeerders juist steeds meer uit de gratie. Vorige week verkocht de Britse belegger Round Hill nog 9.554 woningen aan de Zweedse belegger Heimstaden.

Lees meer over

Robert Paling

Robert Paling

Senior redacteur Vastgoedmarkt

Robert Paling (1974) was van februari 2019 tot en met januari 2022 senior redacteur bij Vastgoedmarkt. Zijn portefeuille bestond uit: Woningen, Overheid en Alternatieve beleggingen (hotels, zorgvastgoed en leisure).

Biografie:

Robert werkte tussen februari 2019 tot en met januari 2022 als senior redacteur bij Vastgoedmarkt. Daarvoor werkte hij drie jaar als redacteur voor verzekeringsvakblad am: en was hij enkele jaren hoofdredacteur van de voormalige vakbladtitel Banking Review. Hij studeerde journalistiek aan de Fontys Hogeschool voor de Journalistiek in Tilburg. Liep stage bij het Brabants Dagblad en het Algemeen Dagblad. Werkte lang als freelance copywriter voor onder meer banken en verzekeraars.

Geboren in Rotterdam – Atheneum aan het Maerlant College voltooid in 1993.

Boeken

The world is flat – Thomas L. Friedman. Over de impact van globalisering in de 21ste eeuw.

Clash of civilizations – Samuel Huntington. Handelend over de aanname van Huntington dat post-Koude Oorlog conflicten vooral religie en identiteit als brandstof hebben.