nieuws

Blackstone heeft huurpanden Rotterdam en Amsterdam binnen

Beleggingen

De Amerikaanse belegger Blackstone heeft de beoogde 440 huurwoningen in Amsterdam en Rotterdam binnen, meldt het Financieele Dagblad. 

Blackstone heeft huurpanden Rotterdam en Amsterdam binnen

Medio maart werd bekend dat Blackstone via lokale makelaars een portefeuille van 200 miljoen euro aan huurwoningen aan het opbouwen was in de hoofdstad en de havenstad. Het Financieele Dagblad meldt nu dat het winkelmandje van de Amerikaanse durfinvesteerder vol zit.  Er zijn 240 woningen in Amsterdam verworven en 200 woningen in Rotterdam. Daarnaast hebben de Amerikanen 70 commerciële panden (waaronder winkelpanden) in beide stadscentra gekocht. Het daarvoor opgerichte bedrijf Haavens gaat de panden beheren voor Blackstone.

Uit de gratie

Waar de Amerikanen nog brood zien in Nederlandse huurwoningen, vallen ze bij andere private investeerders juist steeds meer uit de gratie. Vorige week verkocht de Britse belegger Round Hill nog 9.554 woningen aan de Zweedse belegger Heimstaden. 

Reageer op dit artikel