nieuws

Heimstaden koopt 9.544 woningen Round Hill

Beleggingen

De Zweede belegger Heimstaden koopt van Round Hill 9.544 woningen en 12.100 m2 commerciële ruimte in Nederland voor 1,4 miljard euro.

Heimstaden koopt 9.544 woningen Round Hill
Turfmarkt Den Haag

Dat heeft Heimstaden bekend gemaakt. De koper wordt naar eigen de op twee na grootste woningbelegger in Nederland. De portefeuille van 536 complexen heeft een spreiding over Nederland met enige concentratie in de Randstad. Naar verwachting wordt de transactie afgerond op 1 mei 2019. De portefeuille van Round Hill stond sinds de herfst van 2018 in de etalage.

De jaarlijkse huurinkomsten bedragen 76 miljoen euro en de netto huurinkomsten zijn ongeveer 51 miljoen. De verhuurbare oppervlakte van de woningen is 793.800 m2.

‘Nederland is voor ons al enige tijd een voor de hand liggende markt. Sinds onze eerste acquisitie in oktober 2018 hebben we ons ingespannen om nieuwe potentiële overnames te vinden. Deze portefeuille biedt ons een unieke gelegenheid om een ​​belangrijke positie te verwerven in een zeer gunstige woningmarkt met sterke macro-economische fundamentals en een aanzienlijk landelijke onderproductie van wooneenheden’, zegt Christian Fladeland, cio van Heimstaden.

De portefeuille van Round Hill in vogelvlucht

De portefeuille van Round Hill in vogelvlucht

‘Heimstaden zal door zijn uitgebreide ervaring in de Scandinavische landen, met full-service expertise op het gebied van vastgoed- en vastgoedbeheer, zich concentreren op het upgraden van de portefeuille met een ambitieus investeringsplan voor duurzaamheid en algemene moderniseringsschema’s, terwijl het zich nog steeds richt op middelhoge en betaalbare huurniveaus’, voegt Fladeland toe.

De acquisitie wordt gefinancierd door nieuwe gesyndiceerde kredietfaciliteiten van 875 miljoen euro, een achtergestelde aandeelhouderslening van Fredensborg van 100 miljoen euro en beschikbare contanten. Ook proberen Caregie Investment en Swedbank voor Heimstaden een eeuwigdurende obligatie uit te zetten in de Scandinavische kapitaalmarkt.

Round Hill Capital werd bij deze transactie geadviseerd door Kempen en Loyens & Loeff, zo meldt de Britse vermogensbeheerder in zijn persbericht over de transactie. Heimstaden kreeg advies van Houthoff (juridisch), Sweco (technisch), Immo Finance (financieel), JP Morgan (financieel) en Capital Value (commercieel).

Reageer op dit artikel