nieuws

8.850 zonnepanelen op dc CBRE GI

Beleggingen

KiesZon is gestart met het plaatsen van ongeveer 8.850 zonnepanelen in ’s-Heerenberg in opdracht van CBRE Global Investors. De zonnepanelen worden geplaatst op het dak van het distributiecentrum aan de Transportweg 5 in ‘s-Heerenberg dat onderdeel is van de vastgoedportefeuille van CBRE Global Investors.

8.850 zonnepanelen op dc CBRE GI

Met het zonnedak wordt jaarlijks ruim 2.200.000 kWh aan groene stroom opgewekt wat vergelijkbaar is met 628 huishoudens jaarlijks van elektriciteit voorzien.

Het dak in ’s-Heerenberg is het tweede zonnedak dat in korte tijd door KiesZon in opdracht van CBRE Global Investors wordt gerealiseerd. In januari 2018 is in Nieuwegein een ruim 14.000 panelen tellend zonnedak opgeleverd en aan het net gekoppeld. Hiermee wordt jaarlijks 3.500.000 kWh aan energie geproduceerd.

Paul Oremus, Country Manager CBRE Global Investors Nederland:  ‘Met dit project laten we zien dat duurzaamheid voor ons meer is dan een ambitie. Het is een tastbaar voorbeeld van onze inzet om de energie-efficiëntie in ons vastgoed te verbeteren, de uitstoot van CO2 te verlagen en bij te dragen aan het vertragen van klimaatverandering. Het is een van onze manieren om verantwoordelijkheid te nemen voor de impact die we hebben op de gebouwde omgeving en de samenleving.’

Naar verwachting wordt dit tweede zonnedak medio augustus 2019 aan het net gekoppeld. CBRE Global Investors kondigt tevens aan de komende maanden meer daken van logistiek vastgoed in de portefeuille te gaan voorzien van zonnepanelen.

Reageer op dit artikel