CBRE GI legt 14.000 zonnepanelen op dak in Nieuwegein

CBRE GI legt 14.000 zonnepanelen op dak in Nieuwegein

In Nieuwegein is KiesZon voor CBRE Global Investors gestart met de realisatie van een 14.000 panelen tellend zonnedak.

Jaarlijks zullen de zonnepanelen, die op het dak van een distributiecentrum komen, 3.500.000 kWh aan energie produceren. KiesZon neemt de ontwikkeling, realisatie en na oplevering de exploitatie van het zonnestroomproject voor zijn rekening.

Greenchoice-dochter KiesZon startte in oktober 2018 met de realisatie van het zonnedak in Nieuwegein. Naar verwachting zal het zonnedak nog in 2018 aan het net worden gekoppeld.

Algemeen directeur Frank Heijckmann van KiesZon geeft aan dat het verkleinen van de kooldioxide-uitstoot met behulp van zonnepanelen op meerdere manieren een positieve uitwerking heeft voor organisaties zoals CBRE GI. 'Door de vele vierkante meters dakoppervlak in te zetten voor de opwek van energie worden direct twee vliegen in één klap geslagen. Zonnepanelen hebben namelijk een positieve impact op het energielabel en de energiekosten worden verlaagd. Een win-win situatie.'

Johannes van Bentum

Johannes van Bentum

Hoofdredacteur Vastgoedmarkt

Voor zijn aantreden bij Vastgoedmarkt was hij hoofdredacteur van de grootste vaktitel voor ict'ers Computable. Sinds 1986 is hij werkzaam als financieel-economisch journalist voor uiteenlopende titels als Elsevier Carrière, Agrarisch dagblad, Fem Business en het opiniemaandblad voor twintigers en dertigers Pitch. Begin 2009 verscheen zijn boek 'Online of Flatline' bij uitgeverij Mediata. Als hoofdredacteur van Vastgoedmarkt schrijft hij nieuwsberichten, achtergrondartikelen en geeft zijn mening over ontwikkelingen in de vastgoedsector en becommentarieert opvallende gebeurtenissen in zijn maandelijkse hoofdredactioneel commentaar.