nieuws

‘Woningprojecten niet haalbaar in Amsterdam’

Beleggingen

Woningprojecten zijn in Amsterdam zo duur dat het weinig zin heeft eraan te beginnen.

‘Woningprojecten niet haalbaar in Amsterdam’

Dat viel te beluisteren tijdens het Vastgoedmarkt executive expert panel. Door de grondprijzen en eisen halen Amvest en Syntrus Achmea Real Estate & Finance (Saref) naar eigen zeggen onvoldoende rendement op pensioengeld. Beide kijken op de woningmarkt naar andere steden.

‘In Amsterdam lukken nieuwe projecten bijna niet meer. Huurwoningen in het middensegment moeten eeuwigdurend betaalbaar blijven. Er mogen nauwelijks nog huur- en koopwoningen worden gebouwd voor mensen die wat meer te besteden hebben’, zegt Wim Wensing, chief investment officer van Amvest.

Nicole Maarsen, directeur Vastgoed bij Saref, onderschrijft de analyse. ‘Het allerergste is dat als we onder de huidige omstandigheden alleen zuiver rekenkundig zouden kijken, we beter voor de pensioencentjes zorgen als we helemaal niets doen.’

Eerder klaagde Vesteda al zijn nood over het Amsterdamse woningmarktbeleid.

Reageer op dit artikel