80.000 nieuwe medewerkers voor kantoorgebouw Delftse Poort Rotterdam

80.000 nieuwe medewerkers voor kantoorgebouw Delftse Poort Rotterdam

Sinds eind juli staan er op het dak van grootstedelijk kantoorgebouw Delftse Poort in Rotterdam twee gele kasten. Hierin bevinden zich ruim 80.000 honingbijen.

De bijenkasten passen bij de nieuwe merkpositionering van Delftse Poort, laat CBRE Global Investors weten. Het kantoor aan het Rotterdamse Weena naast Rotterdam Centraal, eigendom van het CBRE Dutch Office Fund, heeft een oppervlakte van ongeveer 65.000 m2.

In Delftse Poort werken huurders en bezoekers in de levendige omgeving van het Rotterdam Central District. Een omgeving waar wonen, werken en recreëren volop in elkaar overlopen, maar waar de natuur niet altijd de ruimte krijgt. Daar brengt Delftse Poort verandering in met de toevoeging van bijenkasten op het dak. Hiermee levert het gebouw ook een bredere bijdrage aan de omgeving. De acties liggen in het verlengde van de ambitie van Delftse Poort om haar werkomgeving duurzaam en milieuvriendelijk te maken.

De bijenkasten illustreren ook de functionaliteit van kantoorgebouw Delftse Poort, dat werkruimte en ontmoetingsplaatsen biedt voor iedereen: groot, klein, flexibel en geserviced. Inmiddels kan Delftse Poort zich dankzij deze actie één van de meest efficiënte kantoorlocaties noemen: niet vaak werken er binnen zo weinig vierkante meters zó veel medewerkers.

Erik Wiegerinck werkte van 1995 tot zijn pensionering in 2022 voor de uitgeverij. Bij Vastgoedmarkt hield hij zich als senior redacteur in het bijzonder bezig met de financieel-economische berichtgeving, logistiek, financiering en vastgoedfondsen. Op dit moment is hij werkzaam als freelancer.