nieuws

CBRE GI: grootschalige verbouwing Delftse Poort

Beleggingen

CBRE GI: grootschalige verbouwing Delftse Poort
Delftse Poort, Rotterdam

CBRE Global Investors gaat nog eens tientallen miljoenen euro’s investeren in een grootschalige verbouwing van kantoor Delftse Poort. Ook heeft de institutionele belegger (voormalig) mede-eigenaar KanAm Grundinvest net voor 61,5 miljoen euro uitgekocht.

Dat blijkt uit berichtgeving in het Algemeen Dagblad. In 2014 stootten NN en ING ongeveer de helft van hun kantoormeters af in Delftse Poort. Het kantoor aan het Rotterdamse Weena naast Rotterdam Centraal heeft een oppervlakte van ongeveer 65.000 m2. Ondanks een forse investering van CBRE GI en KanAm in herbestemming naar een multi-tenantkantoor met meer voorzieningen is de leegstand nauwelijks afgenomen.

Omdat CBRE Gobal Investors gelooft in het gebouw en de locatie zet de eigenaar nu grof geschut in, blijkt uit een toelichting van asset manager Vincent van den Putten tegen het AD. De eerste stap was het uitkopen van de Duitse belegger KanAm Grundinvest, tot voor kort mede-eigenaar. Volgens het kadaster heeft CBRE GI 61,5 miljoen euro betaald voor het KanAm-belang. Binnenkort gaat de eigenaar het gebouw naar ontwerp van Kraaijvanger Architects voor nog eens tientallen miljoenen euro’s verbouwen.

Zo worden alle kantoorvloeren op risico volledig vernieuwd. ‘We pakken alles aan, van de liften tot de wc’s. Het wordt modern en transparant, van alle gemakken voorzien voor de huidige kantoorgebruiker’, aldus Van den Putten. De begane grond gaat nogmaals op de schop, omdat ondanks een eerdere renovatie de destijds nieuw aangetrokken winkeltjes het niet hebben overleefd. Dat er op de derde verdieping een vrij toegankelijk restaurant is, is ook bij de meesten niet bekend. Behalve een ‘dynamische entree’ komt aan het Weena mogelijk een tweede entree. Verder wordt gekeken of er in de laagste toren ruimte is voor een hotel.

In een reactie laat CBRE GI nog weten:‘CBRE Global Investors namens het CBRE Dutch Office Fund eind vorig jaar volledig eigenaar is geworden van Delftse Poort door het belang van haar jv-partner KanAm over te nemen. Over de hoogte van het investeringsbedrag doen wij geen uitspraken. Wel stelt de aankoop van het belang van KanAm het CBRE Dutch Office Fund in staat om op risico kantoorvloeren te gaan verbouwen, verdere verbeteringen door te voeren op de begane grond en derde verdieping alsmede het aanbieden van extra diensten en services geënt op een full-service kantoor. Op dit moment wordt er met verschillende huurkandidaten gesproken. Recent heeft Stichting ISSO 600 m2 kantoorruimte gehuurd.’

Reageer op dit artikel