nieuws

Nieuwste inzichten beleggingsmarkt op Ontbijtsessie

Beleggingen

Waar is het beste woningbeleggingsproduct te vinden en wie zijn de nieuwste investeerders op de woningmarkt? Sven Bertens, hoofd research JLL, zal zijn inzichten 11 september delen op de Vastgoedmarkt Ontbijtsessie Naar een gasloze woningmarkt.

Nieuwste inzichten beleggingsmarkt op Ontbijtsessie
Sven Bertens

Wie zich na de zomervakantie wil laten bijpraten over de laatste beleggingstrends op de woningmarkt, kan op 11 september het beste terecht op het Zuidas-hoofdkantoor van JLL. De woningmarkt neemt wereldwijd een steeds groter deel van de beleggingsdynamiek voor rekening en tegelijkertijd wordt het beleggingsproduct steeds diverser, constateert JLL. Naast traditionele een- of meergezinswoningen zijn beleggers in steeds grotere mate geïnteresseerd in zorgwoningen, studentenwoningen en micro-appartementen, stelt Sven Bertens.

De associate director en head of Research & Strategy van JLL, zal in zijn presentatie inzicht geven in de ontwikkelingen op de Europese en Nederlandse woningbeleggingsmarkt. Waar komt het kapitaal wat nu investeert in de woningmarkt vandaan en wat zijn de beleggingscriteria van deze investeerders. Op basis van deze uitgangspunten geeft hij ook een korte doorkijk naar de nabije toekomst.

Tijdens de ontbijtsessie zullen woningbeleggers Bouwinvest en Altera Vastgoed uit de doeken doen hoe zijn hun woningportefeuille en -pijplijn aardgasloos maken. Tegen welke problemen lopen ze aan, welke oplossingen hebben ze bedacht, wegen de investeringen op tegen het verwachte rendement? Jaap van der Bijl zal zijn visie geven als ceo van Altera Vastgoed. Micha Reusen is CSR & Innovation manager bij Bouwinvest. Deze duurzaamheidsspecialist zal de best practices binnen het woningfonds delen.

Namens de projectontwikkelaars zal Neprom-directeur Jan Fokkema kort de stand van zaken geven. Fokkema zal op de ontbijtsessie als gespreksleider optreden. Duurzaamheidsgoeroe John Braakman, oprichter en directeur van Zon, zal inzichtelijk maken hoe elke woonwijk aardgasloos kan worden gemaakt. Ook maakt hij inzichtelijk hoe de duurzame installaties te financieren en beheren.

De ontbijtsessie vindt op 11 september tussen 8.00-11.00 uur plaats bij gastheer JLL in de Zuidtoren van het Atrium-gebouw op de Zuidas in Amsterdam. De sessie vangt aan met een ontbijtbuffet, aan het eind is er de mogelijkheid om na te praten en te netwerken. Wie het kennisevenement over dit meest actuele en urgente thema op de woningmarkt wil bijwonen, kan zich hier aanmelden.

Reageer op dit artikel