nieuws

OVG verkoopt kantoor MM25 in Rotterdam

Beleggingen

OVG Real Estate heeft kantoorgebouw MM25 aan de Marten Meesweg 25 in Rotterdam verkocht aan een family office uit het Midden-Oosten.

OVG verkoopt kantoor MM25 in Rotterdam

Het pand met 15.093 m2 kantoorruimte en 546 parkeerplaatsen is volledig verhuurd. Gebruikers van het kantoorgebouw zijn onder meer Coca Cola, Croonwolter & Dros, Mobilis en Servicis.

De koopprijs bedroeg 43.944.604 en de koper is Masoudi, blijkt uit de akte van levering.

MM25 is het voormalige hoofdkantoor van Eneco. Het werd herontwikkeld met technologieën gebaseerd op het platform van Edge Technologies. Zo wordt er met sensoren en data-infrastructuur informatie verzameld waarmee het gebouw wordt aangestuurd. Ook wordt er minder energie verbruikt door de led-verlichting, een nieuw energiezuinige klimaatinstallatie en warmte werend glas. Het energielabel is met de herontwikkeling verbeterd van G naar A.

Het ontwerp van het nieuwe MM25 is van de hand van architectenbureau Dam en Partners. De herontwikkeling van MM25 werd gefinancierd met de green loan facility verstrekt door ABN Amro.

Jordy Diepeveen, head of acquisitions bij Savills: ‘Zoals wij in ons recente onderzoeksrapport al aangaven, is er veel interesse in de Rotterdamse kantorenmarkt. Recent werd het wereldwijde hoofdkantoor van Unilever al verkocht aan een special purpose entity geadviseerd door Aegila Capital Management. Deze aankoop van MM25 is weer een goed voorbeeld van nieuw kapitaal dat zijn weg naar Rotterdam weet te vinden.’

Savills en Houthoff adviseerden de koper. De verkoper werd geadviseerd door Cushman & Wakefield, JLL en AKD.

Reageer op dit artikel