Rotterdam waarschuwt voor funderingen op houten palen

Rotterdam waarschuwt voor funderingen op houten palen

'Duik in je fundering.' Met deze boodschap startte wethouder Bas Kurvers (Bouwen, wonen en energietransitie gebouwde omgeving) de Rotterdamse campagne waarbij aandacht wordt gevraagd voor funderingen op houten palen.

Door het doen van een snelle check op www.duikinjefundering.nl kunnen Rotterdammers eenvoudig zien of zij risico lopen op problemen met hun fundering en waar zij terecht kunnen voor verder onderzoek.

Naar schatting hebben 120.000 huishoudens in Rotterdam een fundering op houten palen. Dit type fundering kan worden aangetast door bijvoorbeeld schimmels (paalrot), bacteriën, (palenpest), te weinig of te korte palen of door negatieve kleef.

Met de campagne Duik in je fundering nodigt de gemeente Rotterdam huiseigenaren uit onderzoek te doen naar de staat van de houten paalfundering. De gemeente biedt via het Funderingsloket huiseigenaren advies op maat. Verder verstrekt de gemeente onder andere subsidie voor bloksgewijs funderingsonderzoek en is de gemeente aangesloten bij het landelijke Fonds Duurzaam Funderingsherstel. Dit Fonds verstrekt leningen voor urgent bloksgewijs funderingsherstel.

Erik Wiegerinck werkte van 1995 tot zijn pensionering in 2022 voor de uitgeverij. Bij Vastgoedmarkt hield hij zich als senior redacteur in het bijzonder bezig met de financieel-economische berichtgeving, logistiek, financiering en vastgoedfondsen. Op dit moment is hij werkzaam als freelancer.