nieuws

AH to Go in OK-complex Erasmus MC

Transacties

Rotterdam heeft de wereldwijde primeur met een AH to Go supermarkt in het OK-complex in het academische ziekenhuis Erasmus MC.

AH to Go in OK-complex Erasmus MC
Still: YouTube

Op 24 juni werd in ziekenhuis een supermarkt achter de deuren van het operatiekamercomplex geopend. Alleen mensen die op de operatiekamers werken, kunnen er eten en drinken kopen, zonder dat zij zich eerst hoeven om te kleden. In de supermarkt zijn vooral dagverse producten te koop, zoals broodjes en salades. De broodjes worden in de AH in de Passage van het Erasmus MC gebakken en naar het OK-complex gebracht.

Eerst omkleden

Per etmaal werken in het Erasmus MC 500 tot 600 mensen op het OK-complex. Als medewerkers voorheen in hun pauze van de OK-afdeling af wilden, moesten ze zich vanwege hygiënevoorschriften eerst omkleden. Ook voor medewerkers die onverwacht opgeroepen worden is het een uitkomst. OK-manager Martijn van den Berge: ‘Die komen soms gehaast en met een lege maag aan en moeten vervolgens operaties uitvoeren die lang kunnen duren.’

Verse bonen

Er staan ook 2 koffieautomaten met verse bonen. In de oudbouw van het Erasmus MC werden per jaar 400.000 kopjes koffie getapt op het OK-complex. Albert Heijn denkt daarom dat hun koffie hier ook zal aanslaan.

Medewerkers van de supermarkt kleden zich om voordat zij dagelijks het assortiment aanvullen. De supermarkt is verder onbemand. Betalen kan bij de twee kassa’s van de zelfservice.

 

Reageer op dit artikel