Coca-Cola: 'Ruimte die je niet huurt is duurzaamst'

Coca-Cola: 'Ruimte die je niet huurt is duurzaamst'
Foto Robin Utrecht

Het meest duurzaam en goedkoop zijn de vierkante meters kantoor die je niet nodig hebt.

Dat zegt Michaël Librecht, associate director Property & Facilities bij Coca-Cola European Partners, terugblikkend op traject naar de huisvesting van het hoofdkantoor in Rotterdam. 'Die vierkante meters die je straks niet blijkt te gebruiken, kosten je geld en zijn vervuilend.’

De oude vestiging aan de Watermanweg had een oppervlakte van ruim 5.000 m2. Nu heeft Coca-Cola ongeveer een kwart minder en dat met iets meer medewerkers. Het grote aandeel vertegenwoordigers die dagelijks op pad zijn maakte de intensivering van het ruimtegebruik mogelijk.

'Van de in totaal zo’n 700 medewerkers bij Coca-Cola in Nederland zijn er ruim 200 de meeste tijd op weg naar onze klanten. Een ander groot deel, zo’n 300 collega’s, is werkzaam in onze fabriek in Dongen. Dat betekent dat we ook de collega’s die hier af en toe op kantoor komen, een werkplek kunnen aanbieden’, zegt Librecht.

Peter Hanff

Peter Hanff

Senior redacteur

Studeerde in 1994 af aan de Radboud Universiteit op de eisen voor landen om toe te mogen treden tot de eurozone. Volgt het monetair beleid sindsdien met argusogen. Werkte als journalist voor onder meer De Gelderlander en het Hoger Onderwijs Persbureau. Is sinds 2007 redacteur bij Vastgoedmarkt en heeft de portefeuille financieel.