nieuws

Coca-Cola: ‘Ruimte die je niet huurt is duurzaamst’

Transacties

Coca-Cola: ‘Ruimte die je niet huurt is duurzaamst’
Foto Robin Utrecht

Het meest duurzaam en goedkoop zijn de vierkante meters kantoor die je niet nodig hebt.

Dat zegt Michaël Librecht, associate director Property & Facilities bij Coca-Cola European Partners, terugblikkend op traject naar de huisvesting van het hoofdkantoor in Rotterdam. ‘Die vierkante meters die je straks niet blijkt te gebruiken, kosten je geld en zijn vervuilend.’

Bij Coca-Cola kom je ook voor je plezier naar kantoor

Bij Coca-Cola kom je ook voor je plezier naar kantoor

De oude vestiging aan de Watermanweg had een oppervlakte van ruim 5.000 m2. Nu heeft Coca-Cola ongeveer een kwart minder en dat met iets meer medewerkers. Het grote aandeel vertegenwoordigers die dagelijks op pad zijn maakte de intensivering van het ruimtegebruik mogelijk.

‘Van de in totaal zo’n 700 medewerkers bij Coca-Cola in Nederland zijn er ruim 200 de meeste tijd op weg naar onze klanten. Een ander groot deel, zo’n 300 collega’s, is werkzaam in onze fabriek in Dongen. Dat betekent dat we ook de collega’s die hier af en toe op kantoor komen, een werkplek kunnen aanbieden’, zegt Librecht.

Reageer op dit artikel