Certitudo koopt voor 120 miljoen aan retail van buurman

Certitudo koopt voor 120 miljoen aan retail van buurman

De Bossche vastgoedbelegger en projectontwikkelaar heeft voor 120 miljoen euro een aantal retailobjecten van Van Deursen Group uit Rosmalen gekocht.

De totale aankoop omvat 50 winkels, 2 winkelcentra, 2 bouwmarkten, 1 hotel en 55 wooneenheden met een ligging verspreid over heel Nederland. De objecten beslaan in totaal circa 70.000 m² aan winkel- en woonruimte en zijn langjarig verhuurd aan diverse retailers, waaronder Ahold, Shoeby, Hugo Boss, Hunkemöller en Plus Vastgoed. De afronding van de transactie zal medio 2019 plaatsvinden.

'Toegevoegde waarde'

Met deze aankoop breidt Certitudo Capital haar iRetail portefeuille verder uit. Managing director Tessa Kuiten: 'De portefeuille betreft diverse langdurig verhuurde objecten vanuit het langetermijnbeleggingsperspectief, maar ook een aantal value add-projecten.'

Oprichters Shoeby

Met de verkoop geeft Van Deursen Group verdere richting aan zijn strategie om de portefeuille zowel in Nederland als Duitsland te verkleinen en meer focus te creëren voor zijn ontwikkelingsactiviteiten. Deze activiteiten betreffen de realisatie van appartementencomplexen in steden als Amsterdam, Den Haag, Eindhoven, Breda en Den Bosch. John en Mieke van Deursen waren in 1981 de oprichters van het landelijke winkelconcept Shoeby. Sinds 2001 investeert het echtpaar ook in vastgoed.

Heel Nederland

Certitudo Capital is actief op het gebied van zowel commercieel als residentieel vastgoed, grondposities, (her)ontwikkeling en overnames van, dan wel participaties in bestaande onroerendgoedportefeuilles of vennootschappen. Zijn werkterrein strekt zich uit over heel Nederland, met een nadrukkelijke aanwezigheid in de Randstad.

Lees meer over

Robert Paling

Robert Paling

Senior redacteur Vastgoedmarkt

Robert Paling (1974) was van februari 2019 tot en met januari 2022 senior redacteur bij Vastgoedmarkt. Zijn portefeuille bestond uit: Woningen, Overheid en Alternatieve beleggingen (hotels, zorgvastgoed en leisure).

Biografie:

Robert werkte tussen februari 2019 tot en met januari 2022 als senior redacteur bij Vastgoedmarkt. Daarvoor werkte hij drie jaar als redacteur voor verzekeringsvakblad am: en was hij enkele jaren hoofdredacteur van de voormalige vakbladtitel Banking Review. Hij studeerde journalistiek aan de Fontys Hogeschool voor de Journalistiek in Tilburg. Liep stage bij het Brabants Dagblad en het Algemeen Dagblad. Werkte lang als freelance copywriter voor onder meer banken en verzekeraars.

Geboren in Rotterdam – Atheneum aan het Maerlant College voltooid in 1993.

Boeken

The world is flat – Thomas L. Friedman. Over de impact van globalisering in de 21ste eeuw.

Clash of civilizations – Samuel Huntington. Handelend over de aanname van Huntington dat post-Koude Oorlog conflicten vooral religie en identiteit als brandstof hebben.