Twee transacties in kantorencomplex De Ommelanden

Twee transacties in kantorencomplex De Ommelanden

In het kantorencomplex De Ommelanden aan de Friesestraatweg 211 zijn twee huurcontracten gesloten voor in totaal 1.157 m2.

BVNG, Bureau Voor Noordelijke Gemeenten, heeft een 6-jarige huurovereenkomst gesloten voor 695 m2 kantoorruimte op de begane grond en eerste verdieping van het Ketelhuis, aan de  Friesestraatweg 211. BVNG is vanuit vier regio’s actief met detachering, advies en kennisontwikkeling in de publieke sector.

Daarnaast heeft één van de zittende huurders van het complex, Inter-Psy, haar contract onlangs verlengd. Inter-Psy is een GGZ instelling en biedt psychische hulp in de vorm van diagnostiek en behandeling. Inter-Psy huurt in het gebouw Friesestraatweg 213 de gehele derde verdieping ter grootte van 462 m2.

Kantorenpark De Ommelanden ligt aan de westelijke Ringweg van Groningen. Vroeger stond op deze locatie een zuivelfabriek. In 2004 is deze locatie volledig herontwikkeld tot modern kantorenpark met authentieke uitstraling.

Kooistra Feenstra Bedrijfsmakelaars trad in beide gevallen op namens verhuurder.

Erik Wiegerinck werkte van 1995 tot zijn pensionering in 2022 voor de uitgeverij. Bij Vastgoedmarkt hield hij zich als senior redacteur in het bijzonder bezig met de financieel-economische berichtgeving, logistiek, financiering en vastgoedfondsen. Op dit moment is hij werkzaam als freelancer.