Amac huurt 6.200 m2 in The Wall in Utrecht

Amac huurt 6.200 m2 in The Wall in Utrecht
The Wall in Utrecht

Apple-dealer Amac opent eind 2018 een filiaal van 6.200 m2 in de kop van winkelcentrum The Wall langs snelweg A2 in Utrecht.

In de vestiging combineert Amac een winkel met alle landelijke faciliteiten voor ondersteuning, logistiek en reparatie. Het nieuwe filiaal beslaat straks 10 procent van het 62.000 m2 grote winkelcentrum.

Propertize, eigenaar van The Wall, spreekt van een volgende succesvolle stap in de herontwikkeling en upgrading van het rode winkelcentrum. 'Amac wordt in één klap de grootste huurder van The Wall en een absolute trekker. Niet alleen voor de regio, maar voor heel Nederland', aldus Barbara Ploeger van Propertize.

In augustus kondigde sportwinkel Decathlon aan zijn intrek in The Wall te nemen en eerder in 2018 openden speelparadijs Play-In en rollerdisco Rocking Rollerz er de deuren. Met de komst van Amac is dit jaar ruim 18.000 m2 in The Wall verhuurd.

BNP Paribas Real Estate bracht de transactie tot stand in samenwerking met vastgoedondernemer Frank van Kessel. Amac werd bijgestaan door Ron Metz van Metz Vastgoed. Amac werd in maart 2017 met de overname van Icentre in één klap de grootste Apple-dealer van Nederland met 46 filialen.

The Wall Utrecht werd gebouwd tussen 2008 en 2010 en is met meer dan 800 meter een van de langste gebouwen van Nederland.

Peter Hanff

Peter Hanff

Senior redacteur

Studeerde in 1994 af aan de Radboud Universiteit op de eisen voor landen om toe te mogen treden tot de eurozone. Volgt het monetair beleid sindsdien met argusogen. Werkte als journalist voor onder meer De Gelderlander en het Hoger Onderwijs Persbureau. Is sinds 2007 redacteur bij Vastgoedmarkt en heeft de portefeuille financieel.