Gamebouwer Guerilla naar voormalige Kasbank-gebouw

Gamebouwer Guerilla naar voormalige Kasbank-gebouw
Nieuwezijds Voorburgwal 225, Amsterdam

Kroonenberg Groep en Guerrilla hebben overeenstemming bereikt voor een langdurige huurovereenkomst voor het pand aan de Nieuwezijds Voorburgwal 225, dat momenteel ingrijpend wordt verbouwd.

Het gehuurde betreft circa 7.300 m2 kantoorruimte, met een inpandige parkeergarage voor 24 auto’s, 30 scooters en 300 fietsen. Hiermee is de kantoorruimte geheel verhuurd.

Kroonenberg Groep is sinds 2016 eigenaar van het pand aan de Nieuwezijds Voorburgwal. In het rijksmonument van architect J.F. Staal waren voorheen de drukkerij en redactiekantoren van de Telegraaf gehuisvest. Na vertrek van huurder Kasbank is gestart met de herontwikkeling die voorziet in 7.300 m2 hoogwaardige kantoorruimte verdeeld over 5 verdiepingen. Het monument krijgt een panoramaverdieping bovenin met uitzicht op de stad.

Het monument krijgt een panoramaverdieping bovenin met uitzicht op de stad”

Op de begane grond wordt de pershal over twee verdiepingen zichtbaar gemaakt vanaf de straat door het verwijderen van de later aangebrachte verdiepingsvloer. Deze retailruimte, met een oppervlakte van 2.700 m2, zal zowel vanuit de Nieuwezijds Voorburgwal als vanuit de Kalverstraat ontsloten worden.

Guerrilla ontwikkelt games voor PlayStation en is onderdeel van Sony Interactive Entertainment.

De stad is deel van Guerilla's identiteit

Volgens algemeen directeur en mede-oprichter Hermen Hulst is de binnenstad van Amsterdam onderdeel van Guerilla's identiteit. 'Met 250 mensen en flinke groeiplannen is het lastig een pand te vinden met hoogwaardige technische infrastructuur en ruimte voor geluidsstudios, bioscopen en motion-capture faciliteiten. Het Telegraafgebouw voldoet aan al onze eisen en wensen, op een steenworp van de Dam.'

Eigenaar Lesley Bamberger van Kroonenberg Groep is blij dat het gamebedrijf opnieuw bij hem huurt. 'Eerder konden wij hen in The Bank als eerste huurder vastleggen. Het is mooi om een Nederlandse huurder, met een grote internationale uitstraling, in dit iconische pand te mogen huisvesten.'

2.700 m2 retailruimte

Voor de resterende retailruimte die op de begane grond wordt gecreëerd, wordt nog een geschikte huurder gezocht. Architectenbureau Rijnboutt tekent voor het ontwerp van de herontwikkeling. De verwachtte oplevering is eind 2019.

Kroonenberg Groep werd bij deze transactie juridisch bijgestaan door Lexence. Guerrilla werd geadviseerd door CBRE en NautaDutilh.

Johannes van Bentum

Johannes van Bentum

Hoofdredacteur Vastgoedmarkt

Voor zijn aantreden bij Vastgoedmarkt was hij hoofdredacteur van de grootste vaktitel voor ict'ers Computable. Sinds 1986 is hij werkzaam als financieel-economisch journalist voor uiteenlopende titels als Elsevier Carrière, Agrarisch dagblad, Fem Business en het opiniemaandblad voor twintigers en dertigers Pitch. Begin 2009 verscheen zijn boek 'Online of Flatline' bij uitgeverij Mediata. Als hoofdredacteur van Vastgoedmarkt schrijft hij nieuwsberichten, achtergrondartikelen en geeft zijn mening over ontwikkelingen in de vastgoedsector en becommentarieert opvallende gebeurtenissen in zijn maandelijkse hoofdredactioneel commentaar.