Coronacrisis tempert enthousiasme huizenbezitters over verduurzaming

Coronacrisis tempert enthousiasme huizenbezitters over verduurzaming

Huiseigenaren wachten door de coronacrisis met het verduurzamen van hun woning en een klein deel ziet er helemaal van af. Dit blijkt uit een peiling van Vereniging Eigen Huis onder 1.145 huiseigenaren.

Voor de crisis wilde 27 procent van de huiseigenaren hun woning verduurzamen, nu is 16 procent dat nog van plan. Bijna driekwart van de huiseigenaren die zijn verduurzamingsplannen nu uitstelt, zegt dat hij zijn huis na de coronacrisis alsnog wil verduurzamen.

Verloop coronacrisis

De respondenten geven drie belangrijke redenen waarom ze het verduurzamen van hun woning nu uitstellen. De coronacrisis zorgt dat men bewuster naar uitgaven kijkt. Huizenbezitters wachten het verloop van de coronacrisis liever af. Daarom stelt 1 op de 10 huiseigenaren de verduurzamingsplannen nu uit. Voor driekwart van hen betekent uitstel geen afstel.

Andere mogelijkheden

Ook kijkt bijna 30 procent van alle woningbezitters op dit moment kritisch naar zijn eigen energieverbruik en andere mogelijkheden om te besparen op energielasten, bijvoorbeeld door over te stappen naar een goedkoper energiecontract.

Geen mensen over de vloer

Tenslotte willen de huizenbezitters die verduurzaming zeggen uit te stellen op dit moment geen mensen over de vloer.

Robert Paling

Robert Paling

Senior redacteur Vastgoedmarkt

Robert Paling (1974) was van februari 2019 tot en met januari 2022 senior redacteur bij Vastgoedmarkt. Zijn portefeuille bestond uit: Woningen, Overheid en Alternatieve beleggingen (hotels, zorgvastgoed en leisure).

Biografie:

Robert werkte tussen februari 2019 tot en met januari 2022 als senior redacteur bij Vastgoedmarkt. Daarvoor werkte hij drie jaar als redacteur voor verzekeringsvakblad am: en was hij enkele jaren hoofdredacteur van de voormalige vakbladtitel Banking Review. Hij studeerde journalistiek aan de Fontys Hogeschool voor de Journalistiek in Tilburg. Liep stage bij het Brabants Dagblad en het Algemeen Dagblad. Werkte lang als freelance copywriter voor onder meer banken en verzekeraars.

Geboren in Rotterdam – Atheneum aan het Maerlant College voltooid in 1993.

Boeken

The world is flat – Thomas L. Friedman. Over de impact van globalisering in de 21ste eeuw.

Clash of civilizations – Samuel Huntington. Handelend over de aanname van Huntington dat post-Koude Oorlog conflicten vooral religie en identiteit als brandstof hebben.