Petitie tegen distributiecentra in Tilburg

Petitie tegen distributiecentra in Tilburg
Verdozing bij Tilburg

De bewoners van de Reeshof zijn een petitie gestart tegen de aanleg van een industriewijk met logistieke gebouwen.

De Reeshof is een vrij nieuwe wijk van Tilburg. Tussen deze wijk en snelweg A58 is een industrieterrein gepland met logistiek. Inmiddels is er een petitie gestart tegen de verdozing van het landschap in deze regio. Volgens de ondertekenaars zou de verdozing een onherstelbare aantasting van het Brabants landschap zijn. Er zijn inmiddels 1305 ondertekeningen op petitie.nl

De tekst van de petitie:

Wij allen die tegen de komst zijn van grote distributiecentra en industrie naast een groot woongebied constaterendat er grote distributiecentra en industrie gepland is naast de Reeshof, ten koste van waardevol agrarisch landschap;
-dat dit overlast zal geven van geluid, stank, licht, verkeer, fijnstof en stikstof voor mens, plant, dier en milieu;
-het verlies van het leefgebied van uilen, vleermuizen, reeën, en weidevogels;
-het verlies van historisch landschap en agrarisch erfgoed;
-de opmars van grote logistieke blokkendozen die gestopt moet worden.-

En verzoeken de gemeente Tilburg, als eigenaar van de meeste gronden, dat er een nieuw plan komt voor een toekomstbestendig buitengebied waar iedere (Til)burger uit de omtrek van mag en kan genieten.

-dat dit plan met agrarisch / recreatieve invulling met veel meer respect voor bewoners, natuur, landbouw en landschap wordt gedragen door omwonenden én mensen uit de Reeshof.

- de gemeente Tilburg om ecologische belangen en belangen van bewoners boven economische belangen en winstbejag van ontwikkelaars te stellen.

- de gemeente Tilburg om de openheid van het landschap 'Wijkevoort' te omarmen, te koesteren samen met ons nog beter te verzorgen en niet achteloos op te offeren aan economische groei door de bouw van deze grote logistieke blokkendozen.

Lees meer over

Francine Bardoel

Francine Bardoel

Eindredacteur Vastgoedmarkt/de Architect

Francine werkte van december 2018 tot en met december 2019 voor Vastgoedmarkt en de Architect als eindredacteur.

Bio:

-2011-2019 Hoofdredacteur Universiteit van Tilburg, Univers

-2005-2011 Hoofdredacteur website, krantenpagina en magazines bij de provincie Utrecht

-Voor 2005 Regisseur en programmamaker bij diverse omroepen

Mustread voor vastgoed:

Italo Calvino, De onzichtbare steden. In  dit boek brengt Marco Polo verslag uit van zijn reizen aan zijn gastheer, de machtige Kublai Kan, Keizer der Tataren. Langzaamaan beseft de keizer echter dat hem fictieve plaatsen worden beschreven, die alle verwijzen naar Marco Polo's eigen stad. Dit boek laat prachtig zien dat je de gebouwen uit je jeugd altijd het mooist blijft vinden.