Na VIA hotel nu ook VIA Work

Na VIA hotel nu ook VIA Work

Een kantoorpand in Diemen Zuid is getransformeerd naar een hotel met 33 suites en flexibele werkplekken, vergaderruimten en ontmoetingsplekken. De suites zijn voor VIA, een twee sterren hotelketen voor jongeren, maar daarnaast kan je werken.

Met de sleuteloverdracht van Van Wijnen aan VIA Hostels is de opening van VIA Work aan de Diemerhof 32 een feit. Naast het in 2017 geopende VIA Hotel werd woensdag 5 juni 2019 VIA Work & Suites geopend. VIA is een hotelketen voor jongeren, je kan in Londen bijvoorbeeld voor 13 pond per nacht slapen.

Het lege kantoorpand in het Bergwijkpark in Diemen-Zuid is afgelopen maanden door Van Wijnen getransformeerd naar een hotel met 33 suites en flexibele werkplekken, vergaderruimten en ontmoetingsplekken. Het gaat om een modern werkplekconcept, met werkplekken voor start-ups en kleinere bestaande bedrijven.

Tevens is op 5 juni de intentieovereenkomst met Van Wijnen en VIA getekend om een derde kantoor te transformeren. Ook hier zal de VIA Work formule worden toegepast en daarmee ontstaat de VIA Village volgens Yuval Herrmann van VIA Hostels. 'Het geheel vormt straks een soort dorp, met tal van voorzieningen, met openbare en private ruimten, waar een community kan ontstaan. Een gebied waar een uitwisseling ontstaat tussen de gebruikers. Een mix van functies waar iedereen profijt van heeft.' Ook wethouder Jeroen Klaasse gaf aan blij te zijn met de komst van VIA Work in Diemen met alle voordelen van Amsterdam dichtbij.

Francine Bardoel

Francine Bardoel

Eindredacteur Vastgoedmarkt/de Architect

Francine werkte van december 2018 tot en met december 2019 voor Vastgoedmarkt en de Architect als eindredacteur.

Bio:

-2011-2019 Hoofdredacteur Universiteit van Tilburg, Univers

-2005-2011 Hoofdredacteur website, krantenpagina en magazines bij de provincie Utrecht

-Voor 2005 Regisseur en programmamaker bij diverse omroepen

Mustread voor vastgoed:

Italo Calvino, De onzichtbare steden. In  dit boek brengt Marco Polo verslag uit van zijn reizen aan zijn gastheer, de machtige Kublai Kan, Keizer der Tataren. Langzaamaan beseft de keizer echter dat hem fictieve plaatsen worden beschreven, die alle verwijzen naar Marco Polo's eigen stad. Dit boek laat prachtig zien dat je de gebouwen uit je jeugd altijd het mooist blijft vinden.