nieuws

Google steekt 1 miljard in Nederlandse datacentra

Projectontwikkeling

Zoek- en advertentiegigant Google gaat 1 miljard euro investeren in uitbreiding van haar Nederlandse datacentra in de kop van Noord-Holland en Groningen.

Google steekt 1 miljard in Nederlandse datacentra

In Hollands Kroon (Noord-Holland) wordt een nieuw datacentrum gebouwd. Het datacenter daar moet, als het werk rond 2020 klaar is,  plaats gaan bieden aan 125 werknemers.

Bestaande serverpark

Het bestaande serverpark in de Eemshaven in Groningen wordt nog verder uitgebreid, bovenop de uitbreiding daar die Google vorig jaar al had aangekondigd. Daar komen 100 banen bij, bovenop de de huidige 250. Daarnaast heeft Google nog een kantoor in Amsterdam met 250 werknemers.

Goed te beveiligen

Sinds 2016 heeft Google nu 2,5 miljard euro in datacenters Nederland geïnvesteerd. Ons land is het enige land buiten de Verenigde Staten waar meerdere datacentra staan. Joe Kava, vicevoorzitter van de Google-afdeling voor datacenters, noemt Nederland een ‘digitale voorloper met goede voorzieningen en hoog opgeleide medewerkers.’  Beide Nederlandse locaties zijn volgens bovendien goed te beveiligen.

Reageer op dit artikel