nieuws

Nieuwe woonbunkers in duinen bij Hoek van Holland

Projectontwikkeling

Ruim 75 jaar nadat de Duitse bezetter de Atlantikwall als verdedigingslinie bouwde, komen er weer nieuwe ‘bunkers’ in de duinen van Hoek van Holland. Projectontwikkelaar Bouhuisen uit Naaldwijk gaat negentien appartementen in de stijl van de Antlantikwall ontwikkelen.

Nieuwe woonbunkers in duinen bij Hoek van Holland

Bouhuisen nam op 3 januari 2019 twee percelen van 1.400 en 1.800 m2 over aan de Badweg in Hoek van Holland voor in totaal 2,6 miljoen euro. Naar ontwerp van het Rotterdamse Kokon Architectuur wil de projectontwikkelaar er twee appartementengebouwen met 19 luxe appartementen realiseren, in de stijl van de bunkers die de Duitsers er tijdens de oorlog bouwden en die er deels nog staan.

‘Heerlijke jaccuzi’

Volgens Kokon integreert het project ‘optimaal met de aanwezige bunkers op de locatie’. Op de site melden de architecten: ‘De waterbunker wordt omgedoopt tot badbunker en zal een heerlijke jaccuzi gaan worden. Vanuit het complex bereikbaar en prachtig zichtbaar in de gebouwstructuur. Ook de verderop gelegen voorraadbunkers zullen van een nieuwe functie voorzien worden.’

Op het kleinste perceel staat nu nog het lokaal vermaarde restaurant Het Jagershuis. Dit blijft open tot er daadwerkelijk met de bouw begonnen wordt, eind dit jaar of begin volgend jaar.

 

Reageer op dit artikel